Hlavní obsah

Matka s dcerou v letadle rozpoutaly šarvátku. Skončily u soudu

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U soudu skončily dvě ženy, matka s dcerou, které loni v lednu rozpoutaly v letadle šarvátku. Posilněny alkoholem se začaly dohadovat s jinými cestujícími, slovně napadaly posádku a začaly se chovat velmi agresivně. Kapitán se kvůli tomu rozhodl pro odklon z původní trasy, uvedl server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Letadlo společnosti easyJet mělo namířeno z Manchesteru do Agadiru v Maroku, do svého cíle však nedoletělo a přistálo v Casablance. Problém nastal v momentě, kdy se Karin Parkesová a její dcera Carrie začaly po požití alkoholu, kterého bylo podle posádky víc než dost, chovat rušivě. Společně s dalšími lidmi se prý doslova vymkly kontrole.

Vedoucí palubní posádky Liam Dickson soudu řekl, že chtěl na začátku situaci trochu uklidnit. „V zadní části letadla bylo několik hlasitých lidí, kteří mluvili sprostě,“ vzpomíná. „Když jsem od nich odcházel, zaslechl jsem nadávky na mou osobu. Věděl jsem, že šlo o tu dceru, poznal jsem její hlas, protože jsem s ní zrovna mluvil. Vysvětlil jsem jí, že není potřeba, aby se mnou takhle mluvila. Bylo mi jasné, že měla pár drinků,“ řekl Dickson.

Vyhrožovaly pěstmi

Carrie Parkesová začala nadávat posádce a konkrétně Dicksona označila silně vulgárním výrazem. „Matka se ji snažila nejprve usměrnit, což mě uklidnilo,“ uvedl stevard s tím, že ryk ale neustal.

Letuška přišla o práci. Vážila o půl kilogramu víc, než měla

Cestování

Posádka tvrdí, že v blízkosti obou žen našla prázdné lahve od růžového ginu a vodky. V tu dobu už se kolem žen vytvořil hlouček a hádalo se více cestujících, padaly i nadávky, nejvíce směrem k personálu.

Karin Parkesová pak vyrazila směrem k Dicksonovi a oháněla se pěstmi. Situace prý neměla daleko ke vzpouře. Posádka pak o situaci informovala piloty. „Požádal jsem o odklon z trasy, kapitán mě jen poprosil, abych situaci udržel pod kontrolou,“ dodal Dickson.

U soudu bylo rovněž řečeno, že Carrie Parkesová křičela a pokoušela se během přistávání dojít na toaletu. „Nikdy jsem se v práci tolik nebála, bylo to děsivé,“ uvedla letuška Beth Halliwellová. Soud s ženami pokračuje, postihům se zřejmě nevyhnou.

Reklama

Výběr článků

Načítám