Hlavní obsah

Malebný skotský ostrov zahltili návštěvníci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie ze skotského ostrova Skye upozorňuje potenciální návštěvníky, aby si předem zajistili ubytování a na místě se chovali dle určených pravidel. Varování, o kterém informovala agentura Reuters, přišlo poté, co ostrov zahltilo množství turistů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Skotský ostrov Skye proslulý svou malebnou přírodou zaplnili turistéVideo: Reuters

 
Článek

Ostrov Skye zaregistroval nebývalý zájem návštěvníků zejména z důvodu tradičního sportovně-kulturního festivalu s názvem Highland Games, který se konal 9. srpna ve městě Portree. Místní policie označila momentální situaci za vrchol turistické sezóny.

Malebný ostrov, pyšnící se zejména krásnými jezery a úchvatnými horami, se už dlouho snaží vypořádat s rostoucím přílivem turistů. Těm policie doporučila, aby si vyřídili ubytovaní ještě před příjezdem a seznámila je s místními pravidly. "Jezděte a parkujte s rozumem. Oblast, kterou navštívíte, zanechte čistou a uklizenou," uvedla policie na Twitteru.

Naopak popřela zprávy z médií, které tvrdily, že návštěvníci nejsou na ostrově vítaní. „Neříkáme lidem, aby Skye nenavštěvovali. Turisty máme rádi, chceme jen, aby byli připravení," vysvětlila policie.

Podle skotského úřadu pro cestovní ruch za rok 2015 navštívilo Skotskou vysočinu, jíž je ostrov Skye součástí, přibližně 2,26 miliónu návštěvníků, kteří zůstali přes noc. Více než osm procent pracovních míst ve Skotsku zaujímá právě cestovní ruch.

Reklama

Výběr článků

Načítám