Hlavní obsah

Luxusní loď ve tvaru limuzíny je nejrychlejší stometrovou jachtou na světě

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak si užívají bohatí králové a šejkové pohodlného cestování? Moře brázdí na superjachtách a po pevnině jezdí limuzínou. Podívejte se na model superjachty s příznačným názvem Panovník, který do konce roku půjde do výroby.

Článek

Sto metrů dlouhá jachta dosahuje rychlosti až 30 uzlů, čímž nabízí ve své třídě nejvyšší výkon. "Je to nejrychlejší jachta na světě, která měří 100 metrů," řekl Edward Gray, generální ředitel studia Gray Design, které vytvořilo návrh pro Panovníka.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

Na záď jachty se konstruktérům podařilo vměstnat bazén, jenž sousedí s tvrzeným skleněným poklopem, kde může přistát i vrtulník. Na lodi je deset pokojů pro hosty a prostorný byt pro majitele. Stejně tak nebude chybět kino, tělocvična, noční klub a knihovna.

Designérské studio nyní jedná s potencionálními majiteli o speciálních úpravách, aby loď byla přesně podle jejich vkusu. Spolupracují také s módním domem Armani, který zajišťuje vybavení interiérů. Diskuze se točí také okolo instalace trávníku, který by se mohl hodit golfovým nadšencům nebo majitelům psů.

Foto: Profimedia.cz

Výletní luxusní superjachta s vlastní limuzínou na palubě umožňuje pasažérům odskočit si na vyjížďku po pevnině. Až příliš velký luxus pro obyčejné smrtelníky. Stejně jako lenošení v salónku, který navrhl jeden z největších módních domů na světě.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

Podle serveru CNN je superjachta pro každého, kdo si našetří 32 miliónů dolarů (zhruba 627 miliónů korun).

Velkolepý Panovník

Panovník je duchovním dítětem studia Gray Design, které si zvláště dává záležet na jemných detailech moderních jachet, které využívají monarchové na celém světě.

Designéři uvádějí, že model lodi půjde do výroby během několika měsíců. "Plány jsou v pokročilé fázi, do konce roku se začne na jachtě pracovat," dodal Gray.

Foto: Profimedia.cz

"Přemýšleli jsme o typickém majiteli našich jachet a zeptali jsme se: Jak by asi cestovali na pevnině? Určitě limuzínou," říká Gray.

Nový majitel se může rozhodnout, jestli bude auto chtít. Uvnitř každé jachty je každopádně připravené místo pro garáž, které může sloužit také jako odkladiště pro vodní skútry, lyže a podobné hračky na moře.

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám