Hlavní obsah

Drákulův hrad Bran se stal oblíbeným místem pro svatební obřady

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rumunský hrad Bran patří mezi oblíbené turistické destinace díky příběhu o hraběti Drákulovi, kterého barvitě vykreslil ve slavném románu Bram Stoker. V současnosti se z památky stává oblíbené místo pro konání svateb.

Článek

Rumunsko-američtí snoubenci Simona Popaová a Arlyn Wood se stali prvními, kteří si pronajali Bran pro svatbu ve stylu hraběte Drákuly.

Hrabě byl přítomný nejen jako zdejší duch, ale také ve skutečné podobě. Ujišťoval hosty, že během noci se nepokusí o únos nevěsty.

Foto: Profimedia.cz

Bran

Po obřadu čekali na pyšnou nevěstu a ženicha novináři, aby se zeptali, proč si vybrali právě tento hrad. "Líbí se nám jeho bohatá historie, kultura, vazba k americké a evropské literatuře. A navíc je Bran místo, které máme rádi. Už jsme ho v minulosti navštívili," odpověděl novinářům americký vojenský kapitán Arlyn Wood.

Pronájem svatebních prostor na hradě Bran začíná na částce 4000 eur (cca 102 400 korun), dosáhnout ale může až k 18 000 eurům bez DPH (cca 460 tisíc korun).

Foto: Profimedia.cz

Hrad Bran, Rumunsko

Hrad Bran postavili roku 1212 germánští rytíři. Nachází se za městem Bran ve východoevropském Rumunsku. Váže se k němu legenda o Drákulovi, která ze sídla udělala populární turistický cíl. I když zde ve skutečnosti známý hrabě vůbec nežil, i tak Bran navštíví ročně 450 tisíc lidí. Přitahuje je jednoduše jméno Drákuly, jež vyvolává představu krvežíznivého upíra.

Jméno je přitom zcela nevinné: znamená syn Draka. „Drakem“ byl Naražečův otec Vlad II., který přízvisko získal poté, co jej uherský a český král Zikmund Lucemburský jmenoval členem exkluzivního rytířského řádu Draka.

Foto: Profimedia.cz

Bran

Reklama

Související témata:

Související články

Dvanáct nejlepších míst pro líbánky snů

Váháte, kam se vydat na líbánky snů? Podívejte se na dvanáct nejlepších míst na světě, kde vás budou rozmazlovat masážemi na bělostných plážích, či dobrým...

Výběr článků

Načítám