Hlavní obsah

Londýnské památky si mohou užít i psi. V autobusu vyrážejí na prohlídku

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hotely pro psy už nejsou ničím neobvyklým. Už ani psí salóny a kavárny v podstatě nikoho nepřekvapí. V Londýně ale pro čtyřnohé miláčky nedávno spustili zcela unikátní službu. Spolu s průvodcem vyrážejí v ikonickém doubledeckeru pojmenovaném K9 na okružní prohlídku městem se zastávkami v parcích, ale i u významných památek.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vyhlídkový autobus vozí po Londýně psyVideo: Reuters

 
Článek

Autobus poprvé vyrazil do ulic Londýna před týdnem a už se z něj stal hit. Zájem o psí prohlídky byl velký už před oficiálním spuštěním, takže se nakonec vyjelo o den dřív, než bylo v plánu. Ačkoli jsou primární klientelou čtyřnozí chlupáči, není nic proti ničemu, aby se k nim přidali i jejich majitelé.

„Během prvních třech dní využilo naše služby přes 160 psů. Zaměřujeme se především na oblíbená místa pro venčení,“ řekl jeden z promotérů neobvyklé služby pro agenturu Reuters.

O historii nejde

Zelený doubledecker dělá velké zastávky ve třech londýnských parcích, ale jelikož jde také o to, aby psi viděli historické skvosty města, neujdou jim ani známé památky. Výkladu se jim dostane například o britském parlamentu ve Westminsterském paláci, Buckinghamském paláci nebo o domě předsedy vlády na Downing Street 10. Snad je na známé adrese nevyvede z míry přítomnost premiérského kocoura Larryho.

Nejde ovšem o nudnou historii, každé z míst projížďky se nějak pojí se psy. U Buckinghamského paláce jsou chlupáči poučeni o oblíbené rase samotné královny — welsh corgi pembroke, mimo to navštíví i jediný londýnský psí hřbitov. Okružní prohlídka trvá zhruba hodinu a půl, autobus vyjíždí třikrát denně.

Reklama

Výběr článků

Načítám