Hlavní obsah

Lišky mají v Japonsku vlastní vesnici

Novinky, fis

Turisté milují místa se zvířaty. Ať už hovoříme o kočičích kavárnách, plavání s delfíny, nebo třeba o bahamské pláži, na níž je možné se vykoupat s prasaty... V merku mají cestovatelé také japonskou vesnici plnou lišek.

BEZ KOMENTÁŘE: Roztomilé obyvatelky liščí vesnice Zao

 
Článek

Vesnice Zao v japonské prefektuře Mijagi je pro zdejší obyvatele vzácným místem. Japonci totiž věří, že lišky přinášejí štěstí. Když jsou jich na jednom místě desítky, musí to tedy zákonitě být dobré znamení.

Lišky se kolem návštěvníků divoce hemží, samozřejmě loudí o jídlo a leckdy si také blaženě nechávají podrbat kožíšek. Je dobré si nechat od místních zaměstnanců poradit, jak lišky správně krmit a opatrnost se vyplatí také při hlazení. Přestože se lidí nebojí a jsou na ně zvyklé, stále se jedná o šelmy, které mohou turistu kousnout. Občas k tomu dochází.

Ostatně když dojde na krmení, dokážou se lišky mezi sebou i poprat — nebo alespoň jedna druhou pořádně „seřvat”. A tak je pro návštěvníka asi bezpečnější házet krmení do hemžící se tlupy, než mezi věčně hladové krky natahovat ruku.

Vesničku Zao obývá hned několik liščích plemen. Pobíhají tu zrzavé, bílé, černé i trojbarevné lišky. Stejně tak mají různou povahu. Některé musejí být přivázány v kotcích, jiné se pohybují volně, mnoho z nich je troufalých, ale najdou se i plaché.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám