Hlavní obsah

Levný hotel bez hvězdiček ve Švýcarsku přitahuje stále více turistů

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švýcarský hotel Null Stern tedy "nula hvězdiček", na pohodlí hosty neláká. Jde o bývalý protiatomový kryt, který vytvořili dva místní umělci. Přestože to věru není luxusní hotel, o hosty nemá nouzi.

Článek

„Null Stern“ nebo „Zero Star“ je známý hybridní hotel, který spíš připomíná hostel s uměleckou instalací. Jednoduchý koncept z protiletadlového krytu pochází od dvojčat Franska a Patrika Riklina.

Bývalý protiletadlový kryt ukazuje „pohostinství“ z tak trochu jiného pohledu. Připraveny jsou pro každého sluchátka na uši jako ochrana proti velkému hluku. Místo topení dostanete ohřívací láhev. Je to tak trochu jiné dobrodružství, uvádí server Gadling.com.

Velmi malou recepci osvětluje nápis „ON AIR“, jako byste se ocitli v nahrávacím studiu rádia. Můžete si tu taky koupit tričko s nápisem "Null Stern: the only star is you“.

Nejtěžší je dostat kufr do zamykatelné skříňky, proto se vyplatí mít raději zavazadlo menších rozměrů.

Nejbližší vlakové nádraží je v Teufenu ve Švýcarsku - ve východní části oblasti Appenzell.

Pobyt v Zero Star Hotelu není jen zábavný, ubytovací zařízení je zároveň zajímavým místem, kde můžete přemýšlet nad tím, co pro vás znamená pohostinnost a čistota. A to zcela nerušeně, neboť z venku nedolehne do hotelu vůbec žádný zvuk.

Když budete vycházet z hotelu, jako byste se vraceli z úplně jiného světa do reality.

Pobyt v Null Stern vyjde kolem 30 dolarů za nejkomfortnější pokoj, cena zahrnuje i ranní šálek čaje nebo kávy podle přání.

Návštěvníci si mohou vybrat mezi třemi kategoriemi: Luxusní třída zahrnuje tradiční postel s novou matrací. K dispozici jsou jedno i dvoulůžkové pokoje, jedna osoba zaplatí 540 korun.

Ti, kteří si zaplatí první třídu, si vyzkoušejí krásné starožitné postele s novými matracemi a sociálním zařízením. Jedna noc za jednolůžkový pokoj vyjde na 450 korun.

Standardní pokoje jsou jen za 180 korun za noc, ale vyspíte se na vojenské palandě. Standard je dostupný pouze pro větší skupiny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám