Hlavní obsah

Letní letový řád nabídne z Prahy spojení do 147 destinací. Méně než před pandemií

V neděli začne na pražském Letišti Václava Havla platit letní letový řád. Ten v průběhu sezony nabídne spojení do celkem 147 destinací, včetně několika zcela nových. Stále však jde o 43 méně linek než v předpandemickém roce 2019, uvádí letiště v tiskové zprávě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ze zcela nových destinací přibydou v létě linky do saúdského Rijádu, portugalských měst Faro či Porto, ale také na řecké ostrovy Mykonos a Santorini. Od poloviny května budou zahájeny také dvě pravidelné linky do New Yorku. Jedna na letiště Newark v New Jersey, druhá přímo na letiště J. F. Kennedyho.

Na pražském letišti začne operovat i několik nových dopravců, mezi nimi aerolinky Air Montenegro, které nabídnou spoje do Černé Hory, islandské Play s linkou do Reykjavíku a další. Na již aktivních linkách, jako jsou ty do Londýna, Amsterdamu či Paříže, bude navýšen počet letů.

Z Prahy do Reykjavíku začnou létat nové islandské aerolinky

Cestování

„Oproti loňské letní sezoně nabídneme cestujícím o 19 destinací více, přestože budou aktuálně zcela chybět destinace na Ukrajině a v Rusku. Pro porovnání v rekordním roce 2019 se z Prahy létalo do 190 destinací,“ uvedl předseda představenstva Letiště Praha Jiří Pos. „I přes nelehkou situaci v letectví se nám tedy stále daří rozšiřovat mapu přímých spojení z Prahy,“ doplnil.

Zjistit si předem podmínky

V průběhu nadcházející letní sezony budou nabízet spojení do nejvíce destinací letecké společnosti skupiny Smartwings Group (75), dále Ryanair (29), Eurowings (19), Wizz Air (12) a easyJet (11).

„Po dvouleté vynucené přestávce nabídnou letecké společnosti v průběhu letní sezony další zajímavá spojení pro příjezdový i výjezdový cestovní ruch. I letos chceme vybrané destinace podpořit vlastními marketingovými aktivitami na českém trhu,“ okomentoval ředitel Leteckého obchodu letiště Praha Jaroslav Filip.

I během letní sezony platí doporučení, aby si všichni cestující, kteří mají naplánovaný let, vždy před cestou zjistili všechny aktuálně platné podmínky pro cestování do své destinace i pro návrat do České republiky. Vyhnou se tak případným komplikacím při odbavení nebo při hraniční kontrole.

Porto a Prahu spojí od května letecká linka

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám