Hlavní obsah

Letadlu hned po vzletu vzplál motor, muselo se vrátit

Novinky, mšv

Klienti společnosti Philippine Airlines zažili hned na začátku jejich cesty chvíle napětí. Krátce po vzletu z amerického Los Angeles letadlu vzplál jeden z motorů a stroj se musel vrátit na zem. Nikomu se ovšem nic nestalo, napsal server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Letadlo mělo namířeno do filipínské Manily. Hned třicet minut po startu se ovšem muselo vrátit kvůli hořícímu motoru na zem.

Kouř a šlehající plameny natočil zrovna náhodný kolemjdoucí Andrew Blake Eames, který dal video na Twitter. Nejprve se mylně domníval, že jde o letadlo American Airlines, ale později se ukázalo, že stroj patřil filipínskému dopravci.

Letadlo se nakonec bezpečně vrátilo a nikomu se nic nestalo. „Nebylo třeba zásahu požárníků ani lékařských služeb z našeho oddělení,“ uvedli na Twitteru losangeleští hasiči.

K podobné situaci nedošlo poprvé, v září se odehrál obdobný incident a o poznání dramatičtější. Letadlu společnosti Swoop krátce po vzletu z kanadského Abbotsfordu rovněž vzplál motor a cestující byli tak vyděšeni, že rozepsali zprávy na rozloučenou svým blízkým, kdyby došlo k nejhoršímu a stroj havaroval.

Letadlu začal hořet motor, cestující psali zprávy na rozloučenou

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám