Hlavní obsah

Letadlo se pokusilo několikrát marně přistát. Na palubě vypukla vzpoura

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříjemný zážitek si odnášejí desítky pasažérů společnosti JetBlue. Při cestě z mexického Cancúnu na newyorské letiště JFK jim totiž přistání zkomplikovalo počasí, kvůli kterému museli piloti letadlo několikrát opět zvednout do vzduchu. Cestujícím se dělalo špatně, byli zoufalí a dohadovali se kvůli tomu s posádkou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Piloti se s letadlem pokusili přistát minimálně čtyřikrát. A když opět informovali cestující, že musejí vzletět, vypukla na palubě malá vzpoura. „Zatkněte mě, já už znovu do vzduchu nechci,“ uvedl podle serveru Independent jeden z pasažérů.

Letadlo bylo odkloněno na letiště Newark v New Jersey, kde však osazenstvo hodinu čekalo na zklidnění bouřlivého počasí, aby se piloti opět pokusili o přistání na JFK. Cestující nemohli opustit palubu, ačkoli naléhali na posádku, že chtějí vystoupit.

„Moje děti panikaří, lidem je špatně. Musíme z tohohle letadla vypadnout,“ řekl posádce další z cestujících. „Je to nebezpečné, zkoušeli jsme přistát už čtyřikrát, bojíme se letět. Jsme už šest hodin na letu, který normálně trvá tři hodiny,“ doplnil muž, jehož naříkání je slyšet na videozáznamu.

Cestující si stěžovali, že jim je z pokusů o přistání nevolno a chtějí na vzduch. Někteří měli dokonce omdlévat. Posádka se snažila značně zjitřenou atmosféru uklidňovat, avšak marně.

Dostali kredit

Podle mluvčího JetBlue nebylo možné, aby cestující vystoupili na Newarku kvůli úředním a celním protokolům. „Stroj zůstal 60 minut stát, a jakmile se zlepšilo počasí, vyrazil na letiště JFK, kde bezpečně přistál,“ uvedl za aerolinky mluvčí. Společnost údajně cestujícím poskytla letecký kredit jako kompenzaci za nepříjemnosti.

„Bezpečnost našich zákazníků a posádky je naší nejvyšší prioritou. Naši piloti jsou dobře trénovaní, aby zvládli náročné počasí,“ okomentoval mluvčí.

Nastoupili do špatného letadla a skončili 1300 kilometrů od domova

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám