Hlavní obsah

Letadlo se muselo vrátit na letiště. V business třídě poletoval netopýr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po půl hodině ve vzduchu se muselo na letiště v Dillí vrátit letadlo aerolinek Air India. Na palubu se totiž propašoval černý pasažér a schoval se v business třídě. Byl jím netopýr, jenž o sobě dal záhy vědět poletováním po palubě. Malý výlet pro něj ovšem neskončil dobře, protože letadlo opouštěl již pošlý.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Letadlo Air India ve čtvrtek odlétalo z Dillí a za cíl mělo New York. Zhruba po půl hodině o sobě dal ovšem vědět okřídlený černý pasažér, když začal poletovat v business třídě. Samozřejmě ho ihned zaregistrovala posádka, jež se následně rozhodla pro návrat na výchozí letiště, uvádí server Independent.

Po přistání se práce ujal speciální tým, který letadlo vyčistil pomocí kouře. Pro netopýra tak příběh nedopadl šťastně. Stroj se do služby vrátil až další den v pátek.

„Let se vrátil do Dillí poté, co posádka upozornila na nouzi. Po přistání jsme byli uvědoměni, že personál na palubě spatřil netopýra. Do akce byl proto povolán tým na odchyt divokých zvířat, aby netopýra odnesl,“ uvedl pro místní média indický úřad pro civilní letectví.

Aerolinky následně zahájily vyšetřování, aby zjistily, jak se netopýr na palubu dostal. Má se za to, že se tak stalo během nakládání jídla. „Pravděpodobnou příčinou mohou být nákladové vozy s cateringem, protože krysy nebo netopýři jsou vždy jen z nich,“ uvedl nejmenovaný zdroj z letecké společnosti.

Jako soukromý tryskáč. V letadle pro 350 lidí letěl z Bombaje jediný pasažér

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám