Hlavní obsah

Letadlo nepřistálo kvůli bouři. Muselo se vrátit na výchozí letiště

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ze španělského Madridu do nizozemského Amsterdamu a zase zpátky. Zdlouhavou cestu za sebou mají pasažéři společnosti Air Europa, jejichž letadlo nemohlo v neděli kvůli bouři Sabine přistát v Nizozemsku. Po několika pokusech pilot snažení vzdal a obrátil stroj zpět k výchozímu letišti, kde přistál za zhruba pět a půl hodiny po startu, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Letadlo s 300 pasažéry na palubě nebylo schopno přistát kvůli silným turbulencím. Kabina se prý třásla a někteří lidé plakali i zvraceli. Podle cestujícího Marka Haagena se pilot pokusil přistát celkem pětkrát, ale sotva se dotkl ranveje, už musel opět vzlétnout.

„Turbulence nad letištěm Schiphol byly enormní. Pilot celkem dvakrát úplně odpískal přistání a znovu jsme začali stoupat ve zhruba 150 metrech nad zemí. Lidé křičeli a zvraceli. Kabina se třásla a zavazadla létala tam a sem,“ řekl Haagen nizozemskému serveru RTLNieuws.

Zkomplikovala dopravu po celé Evropě

Bouře byla natolik silná, že pilot nakonec letadlo obrátil. „Letadlo mířící z Madridu do Amsterdamu nebylo schopno přistát kvůli špatnému počasí, a tak se vrátilo zpět,“ uvedl mluvčí společnosti Air Europa. Do výchozí destinace dorazili cestující za zhruba pět a půl hodiny od jejího opuštění.

„Cestující byli ubytováni v hotelech a další den jim byly nabídnuty alternativy, aby se mohli dopravit do cíle,“ doplnil mluvčí.

Sabine popostrčila letadlo z New Yorku do Londýna tak, že překonalo rekord

Evropa

Bouře Sabine způsobila problémy napříč celou Evropou. Se silným větrem se potýkali piloti na londýnském Heathrow, ale i na pražském Letišti Václava Havla.

Reklama

Související články

První oběť bouře Sabine v Česku

Policie vyšetřuje od pondělního odpoledne okolnosti tragické nehody u Nové Vsi na Sokolovsku, při níž zemřel muž. Podle předběžných závěrů policie měl na...

Výběr článků

Načítám