Hlavní obsah

Bouřlivé počasí vydrží v Německu ještě několik dní, napadne sníh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín/Londýn

I když tlaková níže Sabine už přešla přes Německo, bouřlivé počasí tam stále trvá. Na jihu museli hasiči v noci na úterý zasahovat u dalších popadaných stromů. Radost mohou mít lyžaři, protože na jihu může napadnout až 20 centimetrů sněhu ve výškách od tří až šesti set metrů. na severu může sněžit i v nížinách.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nepříznivé počasíVideo: Reuters

 
Článek

Sabine přinesla vzduch ze severu. I když většinou padal sníh s deštěm, v dalších dnech má sněžit.

V noci byla nejhorší situace na jihu zejména u Freiburgu, kde popadalo velké množství stromů, uvedl týdeník Der Spiegel. Vyvrácené stromy blokovaly dopravu i na silnicích v Bavorsku, kde nadále trvají výpadky dodávek elektřiny.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

V Hamburku byl zaplaven známý rybí trh.

Na severu Německa byla situace klidnější, i když v Hesensku, Severním Porýní-Vestfálsku a Porýní-Falci také místy padaly stromy, ale bylo jich mnohem méně než v noci na pondělí. Počasí si už nevyžádalo žádné další zraněné.

Obnovena již byla i dálková železniční doprava, i když místy ještě mohou přetrvávat problémy, zejména pak v Hesensku, Bavorsku a Bádensku-Württembersku.

V Hamburku byly zaplaveny některé ulice.

Foto: Marks Bodo, ČTK

Vlny bičovaly přístav v Dagebuellu

S následky bouře se museli potýkat i v Británii, kterou zasáhla už v neděli.

Hlavní problém ale představují v Británii silné srážky, kdy jich během neděle napadlo tolik, jako obvykle za dva a půl měsíce. Zaplaveno bylo přes 500 budov, 260 v Yorkshiru, 150 v oblasti Manchesteru a 100 v Lancashiru, uvedla BBC.

Foto: Carl Recine, Reuters

Britský cyklista jede zasněženým Keelem ve Staffordshiru.

Reklama

Výběr článků

Načítám