Hlavní obsah

Let přerušili kvůli rozbitému záchodu. Nepomohlo ani 85 instalatérů na palubě

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zní to skoro jako začátek nějakého vtipu: kolik je potřeba instalatérů k opravě záchodu v letadle? Zdá se, že i kdyby jich bylo 85, tak s porouchanou toaletou nic nezmůžou. Přesně to se totiž stalo během letu aerolinek Norwegian z Osla do Mnichova. Kvůli závadě se letoun nakonec musel vrátit, píše Independent.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo aerolinek Norwegian. Ilustrační foto

Článek

Před několika dny odstartovalo z letiště v Oslu letadlo. Doletělo nicméně jen ke švédským hranicím, kde se otočilo a vrátilo se do norské metropole. Na palubě se totiž vyskytl neurčitý problém s toaletou, kvůli kterému se let musel přerušit.

Ironické na tom je, že v tu dobu v letadle mimo další cestující sedělo 85 pasažérů, kteří se živí jako instalatéři. Mnoho z nich navíc zaměstnanci instalatérské společnosti Rørkjøp. Komické situace se zkrátka nevyhýbají ani letectví.

Šéf firmy Frank Olsen uvedl, že by zaměstnanci rádi přiložili ruku k dílu, nicméně to nebylo možné. „Bývali bychom to velmi rádi dali do pořádku, ale naneštěstí musela být oprava provedena zvenčí a nechtěli jsme riskovat a vyslat instalatéra do práce v 10 000 metrech,“ uvedl v nadsázce Olsen pro švédský list Dagbladet. Dodal, že v letadle údajně panovala dobrá nálada navzdory faktu, že se porouchaly toalety.

Instalatér ze společnosti Ulstein Hans Christian Ødegård, který byl rovněž na palubě, uvedl, že je vtipné, že bylo v letadle tolik řemeslníků a letadlo se stejně muselo otočit. „Je v tom něco humorného,“ řekl. Technici na letišti v Oslu si se závadou nicméně brzy poradili a letadlo tak mohlo opětovně vzlétnout.

Reklama

Výběr článků

Načítám