Hlavní obsah

Ledové hotely jako z pohádky vyrostly v Rumunsku i Holandsku

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ledová království vyrůstají každou zimní sezónu v Kanadě, Rumunsku, Finsku a letos poprvé i v Holandsku, tam sice mívají mírné zimy, ale dokázali si poradit. V rámci ledového festivalu vytvořili malý hotýlek uprostřed boxu místních mrazíren.

Foto: Profimedia.cz

Kanadský Hotel de Glace

Článek

Hotel de Glace, Québec, Kanada

V pátek 6. ledna v Kanadě otevřeli ledový hotel de Glace. Letošní téma se točí okolo prvních národů z oblasti Severního Québeku. Na jeho konstrukci použili 500 tun ledu a 500 tun sněhu. Ve 36 pokojích se vyspí maximálně 88 osob. Pokud zalézá mráz návštěvníkům pod nehty, mohou se ohřát v horké lázni nebo využít sauny.

Foto: www.hoteldeglace-canada.com, Sarah M. Matthews

Poslední přípravy před otevřením kanadského hotelu z ledu.

Jestli si netroufáte pobýt v hotelu celou noc, můžete navštívit ledový bar, který pojme 400 osob. Pro vdavekchtivé páry je hotel vybaven i soukromou svatební kaplí z ledu. De Glace je otevřený až do 25. března. Jedna noc stojí minimálně 219 dolarů (4599 Kč), v ceně je zahrnutý přivítací koktejl, severské vybavení, snídaně, přístup do sauny a horké lázně.

Foto: www.hoteldeglace-canada.com, Sarah M. Matthews

Poslední přípravy před otevřením kanadského hotelu z ledu.

Dutch ice hotel, Zwolle, Nizozemsko

První ledový nizozemský hotel se otevřel ve Zwolle 3. prosince a bude sloužit až do 29. ledna 2012, uvedl server Lifestyle.inquirer.net. Oproti ostatním je výrazně menší, má jen tři pokoje a teplota se pohybuje okolo osmi stupňů - záleží na počtu návštěvníků. Hotýlek vznikl v boxu místních mrazíren v rámci festivalu ledových soch. Postavili jej během deseti dnů. Nejefektivnější a také nejoblíbenější atrakcí je manželská postel, kterou si můžete nasvítit zelenou, červenou, modrou nebo růžovou barvou. Noc se snídaní vychází na 259 dolarů (5439 Kč).

Foto: Profimedia.cz

Hotel Balea, Rumunsko

Ledový hotel Balea leží u stejnojmenného jezera v největším a nejvyšším rumunském pohoří Fagaraš. Přístupný je jen lanovkou, která pojme maximálně deset lidí. Hotel disponuje 14 pokoji a bez problémů se v něm domluvíte anglicky. Očekávejte teplotu mezi dvěma až mínus dvěma stupni Celsia. K většímu pohodlí budete spát na sobích kožešinách. Pokud by vám byla přece jen zima, můžete prchnout do nedaleké horské chalupy. Jedna noc stojí 120 eur (3120 Kč).

Ledový hotel v Rumunsku

Sněhová vesnice, Kittila, Finsko

Hotýlek se nachází ve Sněžné vesnici poblíž finské Kittily. Vesnice se otevřela 10. prosince a zavírat se bude 15. dubna. Pokud se tam chcete vydat jen na prohlídku, počítejte s otvíracími hodinami od 10 do 22 hodin. Vstupné činí 10 eur (260 Kč), děti od 4 do 15 let za polovic.

V pokojích najdete výjevy laponské výtvarné kultury, které jsou vytesány přímo do ledových zdí. Spí se na ledových postelích, k dispozici jsou spacáky do mrazu a flaušové polštáře a deky. Ráno hosté dostávají šálek horkého brusinkového džusu. A pro choulostivější návštěvníky jsou přichystány dva vyhřívané pokoje v podzemí.

Pokud byste zde chtěli jednu noc přispat, zaplatíte 120 (3120 Kč) nebo 180 eur (4680 Kč), za apartmá pro dvě osoby dáte 320 eur (8320 Kč).

Ledový hotel ve Finsku

Iglú vesnička, Saariselka, Finsko

Poslední hotel - Iglú vesnička nabízí největší komfort. S centrálním vytápěním vám uvnitř rozhodně zima nebude. Skleněná okna mají speciální protinámrazovou úpravu. Celou noc tak můžete pozorovat hvězdnou oblohu. Možná budou někteří namítat, že hotel Eskimo-Tel není z ledu. Ale iglú se z ledu a sněhu tradičně vyrábí, proto do našeho seznamu zákonitě patří. Navíc, pokud byste přece jen chtěli spát v ledové sluji, několik jich tu každoročně mívají. Ceny se pohybují od 229 dolarů (4620 Kč).

Iglú Hotel ve Finsku

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám