Hlavní obsah

Královský palác v Džajpuru se otevírá nocležníkům. Nejásejte ale

Novinky, mšv

Intimní náhled do života indické aristokracie. To nově nabízí královský palác v Džajpuru, jehož soukromé křídlo se v pondělí zcela poprvé otevřelo veřejnosti. A rovnou k přespání. Jedinečný zážitek, v jehož rámci si mohou návštěvníci na vlastní kůži vychutnat přepych tohoto sídla, vyjde na skoro osm tisíc dolarů, více než 180 tisíc korun, píše server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Palác nabízí přespání od 23. prosince 2019

Článek

Opulentní rezidenci nechal v roce 1727 postavit zakladatel města mahárádža Saváí Džaj Singh II. Dodnes je domovem místní královské rodiny, která dosud hostila maximálně některá zvučná jména, jako princeznu Dianu, americkou moderátorku Oprah Winfreyovou, Billa Clintona či Jackie Kennedyovou.

Indické růžové město je precizně navrženým klenotem

Cestování

Od 23. prosince se soukromé křídlo, které dosud nemohl běžný smrtelník spatřit, otevírá komukoli, kdo nemá hluboko do kapsy. Luxusní apartmá nocležníkům nabídne ložnici, koupelnu, kuchyň, ale stejně tak soukromý přístup do krytého bazénu nebo osobního sluhu.

Peníze pro potřebné

Hostitelem bude 21letý džajpurský monarcha Padmanabh Sing. Přestože je Indie demokratickým státem, vysoká aristokracie si stále uchovává významné postavení. „Jsem potěšen, že s mojí rodinou můžeme ukázat krásy Rádžastánu (indický stát, jehož je Džajpur hlavním městem) cestovatelům z celého světa,“ uvedl mahárádža.

Foto: Profimedia.cz

Soukromé apartmá nabídne třeba i přístup ke krytému bazénu.

Do rezidence doveze nocležníky přímo z letiště šofér. Uvnitř paláce návštěvníci nahlédnou pod drobnohledem do běžného života královské rodiny. Na programu je prohlídka celého komplexu se zaměřením na jeho historii, architekturu, umění i výzdobu.

Jako královská rodina. Majestátní anglický hrad láká na přespání

Cestování

A kdo by chtěl náhodou opustit brány pompézní rezidence, může vyrazit na exkurzi samotného Džajpuru, který v indické historii zastává zvláštní místo. Z urbanistického hlediska jde totiž o první pečlivě naplánované město.

Peníze vybrané z noclehů, nebo minimálně jejich podstatná část, mají putovat na princezninu nadaci. Jde o neziskovou organizaci, která pomáhá s rozvojem různých znevýhodněných skupin obyvatelstva napříč celým Rádžastánem.

Foto: Profimedia.cz

Sídlo královské rodiny nadchne bohatou výzdobou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám