Hlavní obsah

Kavkazský výtah pro auta usnadňuje turistům cestu

Novinky, Klára Fischleinová

Kavkazské pohoří nabízí ve své délce přibližně 1 500 kilometrů různorodou přírodu závislou na rozdílných nadmořských výškách. Cestovat se tudy dá celkem pohodlně i autem, protože na koncích a začátcích některých horských cest je zabudovaný „auto výtah“.

Foto: Profimedia.cz

Přesun na plošině pro auto usnadňuje řidičům průjezd kavkazským pohořím.

Článek

Kavkazské pohoří se táhne od Kaspického až po Černé moře. Na desítkách tisíc čtverečních kilometrů je nespočet míst, která stojí za návštěvu. Jsou tu ledově studené a čisté horské bystřiny, zelené louky, rozlehlé lesy, skály, ledovce i jezera.

Na kterou část kavkazského pohoří se zaměřit, může být někdy dokonalý cestovatelský hlavolam. Možná právě proto je tady pro turisty připravená horská infrastruktura tak, aby toho mohli vidět a zažít maximum.

Foto: Profimedia.cz

Příroda je na Kavkazu velmi rozmanitá.

Tam, kde jedna z terénních horských cest končí, na některých místech jednoduše žádná jiná nezačíná. Zato je tu ale nainstalovaná plošina, která auto včetně „posádky“ vyveze klidně i o 50 metrů výše, kde se lze napojit na další z někdy až děsivě úzkých cest vedoucích pokaždé za trochu jinými zážitky a přírodními scenériemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám