Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na vlastivědnou procházku po Praze či na výstavu starých traktorů

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslavy dne dětí už sice někde proběhly, jinde se uskuteční až první červnový víkend. S dětmi můžete ale zajít také na vlastivědnou procházku hlavním městem nebo se vydat do muzea v Čáslavi na výstavu staré zemědělské techniky.

Foto: Profimedia.cz

V Muzeu zemědělské techniky v Čáslavi se koná výstava starých traktorů. Ilustrační foto

Článek
Praha

Pochod na Karlštejn

Průvod s korunovačními klenoty, který navazuje na tradici historické poutě, se uskuteční o prvním červnovém víkendu. Započne v sobotu v 10:00 hodin a skončí v neděli v 18:00 hodin. Na každém z míst zastavení je připraven doprovodný program, například v Černošicích se můžete těšit na farmářské trhy nebo vyžití pro děti. Vše důležité se o průvodu dozvíte zde.

Vlastivědné procházky

Na červen si připravila Pražská informační služba vlastivědné procházky po zajímavých místech metropole. První se uskuteční hned v sobotu a na programu dne je návštěva Královské zahrady. Následovat bude nedělní vycházka po trojských usedlostech a vilách. Akce trvá celý měsíc i mimo víkendové dny. Kompletní přehled najdete zde.

Dětský den v Planetáriu

Přijďte s dětmi oslavit den dětí do pražského Planetária ve Stromovce, které pro ně na celý víkend připravilo kulturní program. Připraveny jsou celkem čtyři pohádky, prohlédnout si můžete také stálou astronomickou výstavu a simulátory, které umožňují projížďku třeba po Marsu. Více si o akci přečtěte zde.

Středočeský kraj

Výstava traktorů

Akce s názvem Pradědečkův traktor, která se koná v Muzeu zemědělské techniky v Čáslavi, bude zajímat asi spíš mužské zástupce rodiny. Uskuteční se o víkendu a budou na ní k vidění veteráni zemědělských strojů, letos se zaměřením na značku Škoda. Kompletní informace o akci naleznete zde.

Letecký den

V sobotu se na letišti v Nymburce uskuteční letecký den, k vidění budou letové ukázky historických strojů z obou světových válek, připraveny jsou i vyhlídkové lety. Se stíhači JAS-39 Gripen se představí Armáda České republiky. Program akce najdete zde.

Jihočeský kraj

Po stopách zvířátek

Ví vaše děti, která zvířátka patří do české přírody a která naopak ne? Tak či tak se s nimi vydejte do zážitkového parku Zeměráj v Kovářově, kde je pro ně v sobotu připraven bohatý program plný her, soutěží a úkolů. Otestuje si s nimi své znalosti a prožijte příjemný den. O parku a jeho akcích si přečtěte více zde.

Plzeňský kraj

Pohádkou na hrad

Postavy z pohádek a večerníčků si pro děti připravily několik úkolů při cestě pohádkovým lesem ve Kdyni. Začíná se o sobotní 14. hodině u pomníku Mistra Jana Husa a trasa vede k hradu, kde na vaše ratolesti čeká odměna a kde si budete moct opéct i buřty. Více si o pohádkovém lese přečtěte zde.

Karlovarský kraj

Exkurze rašeliništěm

Už jste navštívili přírodní rezervaci Soos kousek od Františkových lázní? Pokud ne, vydejte se na rozsáhlé rašeliniště s průvodcem, exkurze z cyklu akcí Pojďte s námi do přírody, se uskuteční v neděli a bude zcela zdarma. Sraz je ve 14:00 hodin před vstupem, počet osob je omezený. Pokud byste se ovšem do skupiny nevešli, procházka Soosem je hezká i bez průvodce. Více najdete zde.

Ústecký kraj

Narozeniny Maxipsa Fíka

Milují vaše děti Maxipsa Fíka? Pak přijeďte v sobotu do Kadaně oslavit jeho narozeniny. Proč do Kadaně? Autor této pohádkové postavičky měl totiž k tomu městu velmi úzký vztah. Pro děti je připraven bohatý program a samozřejmě se dostaví i oslavenec. Kompletní přehled akce najdete zde.

Liberecký kraj

Postavy z večerníčků

Přijďte se svými dětmi do Smržovky na pohádkový les plný postav z oblíbených večerníčků. Na dvoukilometrové trase je připraveno několik stanovišť, na kterých budou čekat například Křemílek s Vochomůrkou či Maková panenka. Začíná se ve 13:00 hodin. Více zde.

Královéhradecký kraj

Z pohádky do pohádky

Třetí pokračování akce Z pohádky do pohádky se uskuteční v areálu zámeckého hotelu Bischofstein u Teplic nad Metují v sobotu od 10:00 hodin. Vezměte své děti na procházku kolem Černého jezírka, čekají na ně pohádkové postavičky a spousty úkolů.

Pardubický kraj

Oslava s Hurvínkem

V sobotu končí akce Muzea loutkářských kultur v Chrudimi nazvaná Týden dětí s Hurvínkem. Pátek bude věnován workshopu, na kterém si účastníci mohou vyzkoušet, jak složité je vodit marionetu. Pokud jste nestihli žádné předešlé body programu, nezoufejte a zajděte alespoň v poslední den konání akce na hru Hurvínkovo přání nebo navštivte od 13:30 hodin vernisáž fotografií z představení Divadla Spejbla a Hurvínka. Kompletní program naleznete zde.

Vysočina

Letové ukázky dravců

S příchodem jara se v jihlavské zoo konají letové ukázky dravců a sov. Program se koná mimo pondělky za pěkného počasí každý den v 11:00 a 15:00 hodin. Čas máte až do konce září, pokud ukázku nestihnete teď, nemusíte smutnit. Více najdete zde.

Jihomoravský kraj

Pohádka v jeskyni

Pohádek není nikdy dost, proto navštivte s vašimi ratolestmi jeskyni Výpustek v Moravském krasu, kde je pro ně k oslavě dne dětí pořádána akce s pohádkovou tématikou. Děti budou plnit různé úkoly, po jejichž ose se bude odehrávat příběh Zachraňte skřítka Lumpíka. Více najdete zde.

Olomoucký kraj

Den dětí s koňmi

Pokud mají vaše děti rády poníky a koně, oslavte s nimi jejich den v sobotu v areálu centra aktivit v přírodě Corazon. Během celého dne jsou připravena tvořivá a hravá stanoviště, samozřejmostí jsou zvířátka, kromě koní a poníků budou na děti čekat například i kozy. Kompletní program najdete zde.

Zlínský kraj

Pohádkový svět v Kroměříži

Přijďte se svými dětmi zaskočit do pohádkového světa, který se zhmotní v neděli na Pionýrské louce v Kroměříži. Čeká vás příjemné odpoledne ve společnosti pohádkových bytostí, soutěží, úkolů, připraven je i skákací hrad nebo malování na obličej. Více se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Na dopravní hřiště

V sobotu proběhne na dětském dopravním hřišti v Ostravě akce pod vedením dopravních referentů a preventistů. Děti si mohou ověřit svou znalost dopravních značek nebo jízdu zručnosti. Jsou připraveny i různé kvízy a soutěže. Program začíná v 10:00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám