Hlavní obsah

Jihotyrolský ledovec se pyšní novou designovou vyhlídkou

Novinky, Michael Švarc

Pohled na Ötztalské Alpy si mohou lidé od září vychutnat z nové designové vyhlídky. Nachází se na ledovci Grawand ve výšce 3251 metrů nad mořem na italsko-rakouské hranici a podle architektonického studia má návštěvníkům navodit pocit, že levitují, píše server Mirror.

Foto: Alexfilz/noa* network of architecture

Vyhlídka se nachází na dosah místům, kde byl nalezen ledový muž Ötzi.

Článek

Panoramatická vyhlídka v Jižním Tyrolsku umožňuje turistům zhlédnout rozeklané vrcholky Alp. Název nese po ledovém muži Ötzim, který byl v této části hor nalezen a dnes je uchován v muzeu v Bolzanu.

Vyhlídku Ötzi Peak navrhlo lokální architektonické studio noa*, její konstrukce byla dokončena v srpnu, od září si ji mohou prohlédnout první návštěvníci. Turistický průvodce Lonely Planet poznamenává, že se vyhlídka nachází v blízkosti hotelu Grawand, který patří k těm nejvýše položeným v Evropě.

„Vrcholek je, co by kamenem dohodil, asi nějakých 50 metrů. Díky dech beroucí scenérii zasněžených hor se tam skoro zastavil čas. Turisté i lyžaři si na vyhlídce mohou přírodu užít v její nejčistší podobě,“ uvedl pro Lonely Planet zástupce architektonického studia.

Součástí vyhlídky je krátký tunel, který návštěvníky nasměruje přesně do míst, kde byl ledový muž Ötzi v roce 1991 objeven.

Češi kupují lyžařské zájezdy do Alp koronaviru navzdory

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám