Hlavní obsah

Jedna z nejhezčích francouzských vesnic je kolébkou alsaského vína

Novinky, mšv

Hledáte-li synonymum malebnosti, vaší pozornosti by neměla uniknout alsaská vesnička Eguisheim. Její pohádkové vzezření téměř dává tušit, že zpoza nějakého rohu přicválá princ na běloušovi nebo že z hrázděného domu vyjde bodrá hospodská. Není se proto čemu divit, že se pravidelně umisťuje také v anketách o nejkrásnější nebo nejpopulárnější francouzskou vesničku. Turisty sem ale láká také oblíbená vinná stezka.

Foto: Profimedia.cz

Vesnice Eguisheim je ověnčená cenami.

Článek

Hrázděné domy a pohádková atmosféra jsou pro vesnice v Alsasku typické, ale i podle oficiálního turistické kanceláře je Eguisheim jejich nejzářnějším příkladem. Jednou z nejstarších památek ve městě je kostelík ze 13. století, ale okouzlující je i kterákoli z úzkých uliček.

Kromě již zmíněných anket navíc vesnička několikrát také vyhrála evropskou cenu za květinovou výzdobu. Ta je zde v opravdu vysoké koncentraci – lemuje chodníky, kašny, visí z oken pestrobarevných domů… Eguisheim ale není zajímavý pouze z hlediska architektury a atmosféry. Narodil se zde také jeden ze středověkých papežů Lev IX. a také alsaské víno.

Foto: Profimedia.cz

Ve vesničce se narodil také jeden ze středověkých papežů.

Foto: Profimedia.cz

Vinohrady kolem vesnice jsou součástí vinné stezky.

A právě víno se stalo jedním z hlavních lákadel vesničky. Nejvíce turistů totiž přichází obdivovat zelené vinice, které se kolem Eguisheimu rozkládají a jež jsou součástí alsaské vinné stezky. Ta je dlouhá 170 kilometrů a táhne se od severu regionu až na jih. Návštěvníky na ní láká nespočet restaurací či vinných sklípků.

Reklama

Výběr článků

Načítám