Hlavní obsah

Jarní Festival otevřených sklepů zná vítěze soutěže o nejoblíbenějšího vinaře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu 16. a 17. dubna odstartoval v Pavlově a okolních obcích již třetí ročník Festivalu otevřených sklepů. Ten přinesl kromě mnoha zážitků pro více než 1600 návštěvníků i výsledky hlasování o neoblíbenější vinný sklep Pálavy.

Článek

O uplynulém víkendu bylo na základě hlasování účastníků jarního Festivalu otevřených sklepů vyhlášeno celkem pět nejoblíbenějších vinařů a sklípků.

"Návštěvníci měli možnost hlasovat o nejoblíbenějšího vinaře se společností Seznam.cz, mohli se také zapojit do ankety nazvané Šampión vín. Vyhodnocování ankety stále probíhá, ale již příští týden budeme znát Šampiona vín jarního Festivalu otevřených sklepů. Těší nás, že se obě ankety setkaly s velkým ohlasem a pro letní festival v Modrých horách s nimi opět počítáme," řekl Martin Gillár z Nadace Partnerství, která festival pořádá.

Pět nejoblíbenějších vinařů festivalu

Moravčíkova vína - Vladislav Moravčík, Horní Věstonice

Rodinné vinařství založené v roce 1997. „Během víkendu jsme stihli provést našim sklepem celkem 30 skupin. Návštěvníky nejvíce zajímala naše technologie i původ hroznů. Nejoblíbenějším vínem byla Pálava Výběr z hroznů 2009. Otevřeli jsme pro návštěvníky festivalu celkem 115 lahví, takže se jen u nás vypilo 80 litrů vína. Chtěl bych poděkovat organizátorům Festivalu otevřených sklepů, že tato akce měla úroveň,“ uvedl pan Moravčík.

Stanislav Málek, Popice

Vína Stanislava Málka se dostala až na tabule Pražského hradu.

„Návštěvníci se zajímali o to, kdo jsme, co děláme a zajímal je i náš 300 let starý degustační sklep, který jsme před dvěma lety rekonstruovali. Nejoblíbenějším a neprodávanějším vínem byla Pálava. Návštěvníkům jsme celkem otevřeli asi 90 lahví vína. Chtěli bychom poděkovat návštěvníkům, že navštívili i nás drobné vinaře,“ řekl pan Málek.

Reisten s.r.o., Pavlov

Založen byl v roce 1999 Radomírem Neprašem a jeho přáteli. "Nabízeli jsme k ochutnání i archivní vína – otevřeli jsme 34 archivních lahví. Mezi nimi byl největší zájem o Ryzlink Rýnský 2003 polosladké. V rámci Festivalu otevřených sklepů bylo nejoblíbenějším vínem naše vlajkové víno MAIDENBURG 2008. Celkem jsme otevřeli 100 lahví vína k degustaci,“ uvedl pan Martin Procházka, z vinařství Reisten.

Rodinné vinařství Žídek – Rudolf Žídek, Popice

Rodinné vinařství navázalo na 50letou tradici v roce 1996. „Návštěvníci se u nás zajímali o plnost, hustotu a chuť našich vín, mezi kterými jim nejvíce chutnala Pálava. Celkem jsme otevřeli 90 lahví vína,“ uvedl pan Žídek.

Václavovy vinné sklepy – Přibice – Host Pavlova

Mladé rodinné vinařství vybudované od základu panem Valáškem. „Nejvíce návštěvníkům chutnalo Rulandské šedé 2010. Zajímali se o chuť vína i jeho vůni. Také se ptali na původ hroznů. Během Festivalu jsme otevřeli více jak 130 lahví vína,“ řekl pan Václav Valášek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám