Hlavní obsah

Japonský zábavní park představí monstrózní atrakci, která nemá obdoby

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do útrob Godzilly se budou moci vydat návštěvníci japonského zábavního parku Nijigen no Mori. Příští rok se v něm otevře atrakce, která slavné monstrum představí stejně rozměrné, jak ho znají diváci z filmu. Park tak bude prvním místem na světě, který se bude moci něčím takovým pochlubit, napsal server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Godzilla se poprvé ve filmu objevila v 50. letech.

Článek

Atrakce nazvaná Godzilla Interception Operation nabídne hned několik aktivit. Kromě jiného to bude zipline dráha, po níž se budou moci lidé vydat přímo do chřtánu obřího monstra, poté také střílecí hra. Podle parku půjde o „mise“, při nichž budou mít návštěvníci za úkol Godzillu zajmout nebo zneškodnit. U atrakce nebude chybět obchod s tematickými suvenýry.

Co se týče rozměrů, ještěr má být vysoký 20 metrů, široký 25 a dlouhý 55.

Čína ve velkém zavírá prosklené mosty

Cestování

Umístění nestvůry také není náhodné. Park se totiž nachází na ostrově Awaji. „Godzilla se měla poprvé objevit během období Meidži, kdy na ostrov Awaji udeřil tajfun. Vynořila se z vln a při procházení ostrova způsobila velké škody,“ je uvedeno na webových stránkách. Jakožto domov nejhroznějšího obřího ještěra láká park také na další tematické atrakce, ať už dráhy nebo výstavy.

Godzilla byla ve filmu poprvé představena v roce 1954, od té doby byl natočen nespočet remaků založených ovšem na stejné premise, tedy na postavě monstra, které ničí celá města. V Japonsku je tento charakter i desítky let po svém vzniku stále velmi populární.

Foto: Profimedia.cz

Návštěvníci se budou moci vydat do útrob Godzilly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám