Hlavní obsah

Čína ve velkém zavírá prosklené mosty

Novinky, mšv

Prosklené mosty, vyhlídky a lávky jsou v Číně velkými lákadly. Za posledních 18 měsíců se jich však jen v provincii Che-pej na 32 uzavřelo, včetně visutého mostu Chung-ja-ku, který je se svými 488 metry považován za vůbec nejdelší prosklený na světě. Důvodem jsou obavy o bezpečnost turistů, napsal server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Chung-ja-ku je nejdelším skleněným mostem na světě.

Článek

Skleněné atrakce, které měly přilákat turisty na nová místa, jsou problémové i v dalších čínských provinciích. Například v Kuang-tungu, kde úřady řeší potíže na celkem šesti vyhlídkách, uvedla státní agentura China News Service.

Propast pod nohama a houpání při chůzi. V Číně otevřeli nejdelší skleněný most světa

Cestování

Po celé Číně je přitom roztroušeno kolem 2300 prosklených vyhlídek, mostů, lávek, chodníčků a podobně. Řada z nich se potýká či potýkala s bezpečnostními problémy. Třeba v roce 2015 popraskalo sklo na stezce při úbočí hory v provincii Che-nan poté, co se po ní lidé prošli. Chodníček ve více než 900 metrech se pak kvůli opravám uzavřel.

V čínských horách vyroste nový skleněný most, tentokrát i neviditelný

Cestování

Stejně tak jeden z nejvyšších a nejdelších čínských prosklených mostů v provincii Chu-nan musel být dočasně kvůli údržbě uzavřen hned po dvou týdnech od otevření. Aktuálně nejdelší prosklený most světa se používá teprve dva roky.

Osud těchto hrůzu nahánějících atrakcí je do budoucna nejasný, píše server Guardian. Futuristicky vypadající technické skvosty přitom měly ukázat, jak je skleněná konstrukce bezpečná. S ohromným náporem turistů se však očividně vypořádat nezvládly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám