Hlavní obsah

Island jako před covidem. Vyrazit na něj mohou i neočkovaní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Island minulý týden rozhodl o zrušení všech restrikcí. Znamená to, že do této severské země mohou opět vyrazit všichni lidé, včetně neočkovaných. Tamní ministr zdravotnictví uvedl, že jde o bod zlomu, vyzval však všechny k opatrnosti a osobní zodpovědnosti.

Foto: Profimedia.cz

Island návštěvníky přitahuje svou přírodou.

Článek

Veškerá omezení byla s okamžitou platností zrušena v pátek. Kromě toho, že se lidé při vstupu do země už nemusejí prokazovat očkováním a testy, byla zrušena také povinnost vyplnit příjezdový formulář. K uvolnění opatření se islandská vláda rozhodla vzhledem k nízkým počtům vážných případů covidu-19.

„Můžeme se radovat, toto je bod obratu. Přesto bych ale lidem doporučil, aby byli opatrní a praktikovali osobní preventivní opatření proti infekci a nestýkali se s ostatními, pokud u sebe vypozorují symptomy,“ cituje server Independent islandského ministra zdravotnictví Willuma Thora Thorssona.

Očekává se, že se díky tomuto kroku výrazně zvedne zájem o Island, který byl před pandemií značně populární destinací.

Turisté na severský ostrov míří zejména za oslnivou přírodou s gejzíry, horkými prameny, sopkami a ledovci. Známými lákadly jsou například proslulá pláž s černým pískem či geotermální Modrá laguna. Brzy budou moci návštěvníci zavítat do nové geotermální laguny, která by se měla na jaře otevřít u města Akureyri.

Na Islandu mají novou geotermální lagunu. Ukrývá ji bujný lesní porost

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám