Hlavní obsah

Fanoušci filmového Batmana mají novou zábavu, věší se všude hlavou dolů

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se spojí obdivovatelé Batmana a milovníci nevšedních zážitků, vznikne neobvyklá recese - batmaning. Tento koníček ale vyžaduje velmi dobrou fyzickou kondici.

Článek

Až budete projíždět městečkem West Lafayette v americkém státě Indiana, pravděpodobně zde narazíte na nějaké "batmany". Právě odtud pochází skupina studentů Univerzity Purdue, která přišla s nápadem věšet se za nohy hlavou dolů podle stejnojmenného filmového hrdiny. Říkají si Batman Boilers.

Foto: Profimedia.cz

Batmani na plotě

Foto: Profimedia.cz

Batmani v garážích

Na Facebooku má tento koníček už více jak 73 000 fanoušků, kteří nahrávají svá videa a fotografie, jak visí hlavou dolů. Některé pokusy jsou povedené, jiné naopak dokazují, jak je důležitá fyzická kondice. Nejtěžší je pak slézání zpátky na zem.

Tato posedlost věšet se hlavou dolů nemá žádný speciální smysl ani výhody. Pokud nepočítáte samotné posilování, jedná se čistě jen o zábavu.

Foto: Profimedia.cz

Batmani na plotě

Foto: Profimedia.cz

Batmani na příjezdové bráně

Reklama

Související články

Deset tipů na výlety pro milovníky železnice

Krajinou se žene hustý kouř, mezi kopci vykukuje parní lokomotiva, která táhne pět dobových vagónů. Pro někoho možná nostalgie starých časů, pro jiné pohádka....

Výběr článků

Načítám