Hlavní obsah

Drastický thajský festival opět šokoval

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sem tam nůž, jindy jehlice nebo had. Ve dnech od 4. do 14. října probíhal na thajském ostrově Phuket další ročník kontroverzního Vegetariánského festivalu. Fotografie a video záznamy z této události každoročně zarážejí i znechucují všechny, kteří nesnášejí pohled na krev. Podívaná plná proděravělých tváří holt není pro každého.

BEZ KOMENTÁŘE: I letošní ročník Vegetariánského festivalu na ostrově Phuket byl pro některé nesnesitelnou podívanou

 
Článek

Nejen dospělé, ale také děti můžete každoročně vidět s proříznutými tvářemi na thajském Vegetariánském festivalu. Přestože tahle podívaná není pro slabší povahy, je událost cílem mnohých turistů.

Ostatně jak často člověk potká dobrovolníky s hady, rohy, meči, jehlicemi či jinými předměty protaženými skrz naskrz proděravělou tváří?

Foto: Profimedia.cz

Vegetariánský festival v thajském Phuketu

Aktivní účastníci Vegetariánského festivalu jsou přesvědčeni o tom, že jim rituální propíchnutí tváří zajistí štěstí. Svá těla pak po dobu festivalu očišťují vynecháním masa i alkoholu z běžného jídelníčku. Dobrovolně se také vzdávají sexu, a to už během třítýdenních příprav, které mají striktní pravidla. Oslavy připadají vždy na devátý lunární měsíc čínského kalendáře.

Kromě odhodlaných odvážlivců s probodnutými tvářemi můžete v rámci festivalu vidět také ty, kteří se vydávají bosi po žhavých uhlících, i ty, kteří nebojácně šplhají po žebřících, jež mají místo příček nože. Tradice tohoto festivalu existuje už od 19. století.

Reklama

Výběr článků

Načítám