Hlavní obsah

Do Austrálie chtějí přilákat turisty poněkud netradičním způsobem

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Požáry a nyní i povodněmi sužovaná Austrálie chce přilákat zpět turisty. Ve státě Victoria na to půjdou poněkud netradičním způsobem. Do řek a jezer vypustí tisícovku ryb označených zlatými štítky a šťastlivci, kteří některou z nich uloví, mohou získat finanční odměnu, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tisícovka ryb bude vypuštěna v regionu East Gippsland v severovýchodní části státu Victoria. Prvních deset úlovků má mít hodnotu 10 tisíc australských dolarů (153 tisíc korun), zbytek pak dvou tisíc (30 636 korun).

Soutěž bude pořádat organizace Victorian Fisheries Authority, zatím ovšem není jasné, kdy přesně započne. Na některých místech se totiž z ničivých požárů dosud nevzpamatovali. Akce by však měla odstartovat nejpozději před Velikonocemi a potrvá rok.

„Chceme dostat turisty zpět a pomoci místním komunitám postavit se opět na nohy,“ uvedla ministryně pro rybaření Jaala Pulfordová.

Austrálie je pořád skvělá, láká premiér turisty do požáry sužované země

Cestování

Ministr pro turismus a sport Martin Pakula k tomu dodal, že malá městečka potřebují zoufale podporu. „Ohněm zasažené komunity potřebují naši pomoc víc než kdy předtím. Proto naléháme na turisty, aby si naplánovali své výlety i do vnitrozemí a třeba je potká velký úlovek,“ uvedl.

Co se týče samotné soutěže, po chycení ryby se zlatým štítkem bude třeba úlovek vyfotit, změřit délku a zaznamenat lokaci. Štítek je třeba odstranit a následně zavolat příslušnému úřadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám