Hlavní obsah

Disney chce postavit rezidenční čtvrť. Myšáka Mickeyho v ní ale nepotkáte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Disney chce postavit v USA několik lukrativních obytných čtvrtí. Populární pohádkové postavičky v nich ovšem budoucí obyvatelé nepotkají. Zato se mohou těšit na množství volnočasových aktivit, mimo jiné kurzy vaření, semináře a další, uvádí server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Pohádkové domy ve čtvrti lidé nenajdou (ilustrační foto).

Článek

První projekt nese název Cotino, sousedství vznikne v Rancho Mirage v Kalifornii, nedaleko města Palm Springs. Čítat má 1900 rezidenčních jednotek různých typů — půjde o rodinné domy i bytové komplexy. Kromě nich naleznou budoucí obyvatelé ve čtvrti také restaurace, hotel, plážový park a množství obchodů.

Jakákoli spojitost s Disneylandy ovšem není na stole. Myšáka Mickeyho ani další postavičky tu nepotkáte a obyvatelé nemohou očekávat ani slevy v disneyovských obchodech s reklamním zbožím.

Na druhou stranu bude sousedství disponovat zaměstnanci, kteří se budou o pozemky starat a rovněž budou vymýšlet program a zážitky pro obyvatele. Půjde třeba o zmíněné lekce vaření.

Bude se platit členství

Bydlení v sousedství bude součástí členství, jeho cena však zatím nebyla zveřejněna, stejně jako je prozatím neznámá cena nemovitostí.

Společnost Disney chce vystavěním nových čtvrtí pokračovat ve své dlouholeté tradici vyprávění příběhů. Tentokrát však trochu jiným způsobem, než jsou lidé zvyklí. „Chystáme nový a vzrušující způsob, jak přinést magii disneyovského vypravěčství lidem, ať jsou kdekoli,“ okomentoval projekt šéf Disneyho zábavních parků Josh D’Amaro.

Myška Minnie vyměnila šaty za kalhoty. Konzervativci zuří

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám