Hlavní obsah

Deset nejlepších míst na světě, kde se loučit se svobodou

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte skupinu přátel, se kterými plánujete výlet do zahraničí a při té příležitosti se rozhlížíte, kde se rozloučit se svobodou? Cestovatelský průvodce Lonely Planet sestavil deset nejlepších míst, kde říct životu bez prstýnků audieu.

Foto: Profimedia.cz

Dívčí rozlučka se svobodou ve španělské Barceloně

Článek

1. Pláže na Goa v Indii

Přes den se můžete opalovat pod indickým sluncem na nedotčených plážích západního pobřeží, které hraničí s Arabským mořem. Party zde začínají dříve s "kaju fenni" - likérem vyrobeným z kešu oříšků. Party pokračují celou noc až do východu slunce, návštěvníci se tu snadno vrátí do teenagerovského buřičství, pro které je tato bývalá portugalská kolonie známá.

Foto: Profimedia.cz

Pláž Baga v Indii

 2. Hospůdky v Praze, Česká republika

Praha je jednou z nejpopulárnějších destinací pro cizince, kteří se sem jezdí bouřlivě loučit se svobodou. Kromě dobrého piva si zde mladí užívají spousty koncertů, diskoték, hudebních klubů ale i jedinečné atmosféry historického centra osvětleného plynovými lampami. Větší skupiny si mohou pronajmout na Vltavě parník a užívat si nerušené jízdy.

Foto: Profimedia.cz

 3. Raft na řece North Johnstone, Austrálie

Především páni jezdí k divoké australské řece North Johnstone, kde se mohou řádně zničit. V Severním Queenslandu mají peřeje V. třídy, což s nádhernou přírodou, vodopádem a deštnými pralesy, vytváří místo, kde se stáváte součástí přírody. Jen si musíte dávat pozor na divoká zvířata, od hadů, ještěrek až po krokodýly.

Foto: Profimedia.cz

Krásy Severního Qeenslandu v Austrálii

4. Se sklenkou šampaňského do Champagne, Francie

Kde jinde "bouchnout" lahev sektu, než ve francouzském kraji Champagne-Ardenne, kde se zrodilo opravdové šampaňské. Zvlněné kopečky jsou ideálním místem pro pěší turistiku nebo cyklistiku. Oslavy s lahví pravého šampaňského uprostřed vinic mohou být opravdovým zážitkem.

Foto: Profimedia.cz

Champagne-Ardenne

 5. Do karnevalového Patras, Řecko

Na severu Peloponéského ostrova leží třetí největší řecké město. Sice neoplývá tolika historickými památkami, ale oslavy tu bývají bouřlivé. O tom se můžete přesvědčit právě v březnu, kdy zde probíhají jedny z největších karnevalových rejů. Právě Patras hostí jeden z největších karnevalů, který čerpá ze starořeckých Dionýských oslav, a na něž se nabalovaly další vlivy. Připravte se na tradiční silný nápoj ouzo.

Foto: Profimedia.cz

Patras

 6. Rio de Janeiro, Brazílie

V Riu najdou bohaté slečny opravdový ráj. Přes den mohou popíjet osvěžující koktejly na slavné pláži Copacabana a užívat si teplého moře. Večer začínají večírky s živou hudbou v rytmu samby a jiných latinských tanců. Protáhnout svaly pak mohou v pralesích a horách, které se tyčí hned nad městem.

Foto: Profimedia.cz

Samba show v Rio de Janeiro

7. Napa Valley, Kalifornie

Dalším způsob, jak oslavovat svobodu může být také relaxace. Na druhý konec světa do amerického Napa Valley v Kalifornii jezdí oslavovat horní honorace, která holduje dobrému vínu. Turisté sem jezdí za horkými léčivými prameny a lahodným vínem. Luxusní pobyt zajišťují oceňované lázně, které nabízejí vše od bahenních zábalů až po restaurace s Michelinskou hvězdou.

Foto: Profimedia.cz

Napa Valley je rájem znalců vína.

Foto: Profimedia.cz

Večeře ve sklípku mezi dubovými sudy

8. Lyžování ve Whistleru, Britská Kolumbie

Zapálení lyžaři mohou oslavovat na sněhu. Příhodné podmínky najdou v lyžařském středisku Blackcomb ve Whistleru v Britské Kolumbii, která leží na jihozápadním pobřeží Kanady. Sjezdovky a noční život s bary přímo pod kopcem, živá hudba, hospůdky a taneční kluby nabízejí dostatek možností, jak slavit celý víkend. Pokud zavítáte do Whistleru, vyzkoušejte místní lahůdku - ústřice.

Foto: Profimedia.cz

Whistler

Foto: Profimedia.cz

Lyžování ve Whistleru

9. Geotermální lázně v Grindaviku, Island

Island bezesporu nepatří mezi obvyklé destinace pro loučení se svobodou. Ale Grindavik, rybářské město na jihozápadě Islandu, má od všeho tak trochu: lyžařské sjezdovky, surfing a nejznámější jsou geotermální lázně s dechberoucími výhledy. Většina geotermálních koupališť má bar u bazénu, proto se vám odtud opravdu nebude chtít odejít.

Foto: Profimedia.cz

Přípitek v termálních lázních v Grindaviku

Foto: Profimedia.cz

Termální lázně v Grindaviku

10. Barcelona, Španělsko

Barcelona je jedním z nejpopulárnějších neanglicky mluvících lokací pro rozlučky se svobodou. Jachtaření, závody motokár, hazardní hry, nakupování, tanec, striptýzové bary, jídlo a pití: Barcelona má všechno. Přes den procházejí skupiny dívek módní butiky, k obědu ochutnají místní mořské plody a sangríu, odpoledne si dají siestu. Večer už si jen vyberou, jestli budou hýřit ve starém městě, nebo se raději vydají do baru na pláži.

Foto: Profimedia.cz

Anketa

Kde byste oslavili rozlučku se svobodou?
Pláže na Goa v Indii
6,7 %
Hospůdky v Praze, Česká republika
32 %
Raft na řece North Johnstone, Austrálie
3,2 %
Se sklenkou šampaňského do Champagne, Francie
4,2 %
Do karnevalového Patras, Řecko
1,5 %
Rio de Janeiro, Brazílie
10,5 %
Napa Valley, Kalifornie
2,3 %
Lyžování ve Whistleru, Britská Kolumbie
3,8 %
Geotermální lázně v Grindaviku, Island
20,1 %
Barcelona, Španělsko
15,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6290 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Deset nejlepších plážových měst na světě

Váháte, jestli dát při dovolené přednost opalování na pláži, nebo raději poznávat kulturu, kavárničky, městská zákoutí a nasávat atmosféru středomořských...

Výběr článků

Načítám