Hlavní obsah

Dcera ruského miliardáře koupila ostrov, kde si vzala Kennedyová Onassise

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Romantický řecký ostrov Skorpios, kde se vdala Jackie Kennedyová za řeckého miliardáře Aristotela Onassise, už není v držení rodiny Onassisů. Onassisova vnučka a jediná dědička Athina Onassis Rousselová odsouhlasila jeho prodej 23leté Rusce Jekaterině Rybolovlevové, dceři ruského miliardáře Dmitrije Rybolobleva. Cena? Prý zhruba tři miliardy korun.

Řecký ostrov Skorpios

 
Článek

Na kilometr dlouhém ostrově Skorpios se nacházejí tři rozlehlé rezidence, přístaviště a dokonce i přistávací plochou pro vrtulníky. Jestli se ale někdy něčím proslavil, tak to byla svatba vdovy po Johnu F. Kennedym – Jackie. Ta si právě zde, na ostrově nacházejícím se na západním pobřeží Řecka v Jónském moři, vzala loďařského magnáta Onassise.

Spekulace o prodeji ostrova se v řeckých médiích objevily už počátkem týdne, teprve v pátek byla však oznámena identita kupce. Mluvčí rodiny ruského miliardáře potvrdil, že 23letá Jekatěrina ostrov zakoupila.

Dlouhodobá investice

"Společnost patřící do skupiny jednající v zájmech Jekatěriny Rybolovlevové dokončila koupi skupiny společností, které dříve zcela vlastnila paní Athina Onassisová. Mezi majetek těchto firem patří i ostrovy Skorpios a Sparti. Jekatěrina je nadšená, že se podařilo tuto koupi vyjednat. Vidí velký potenciál ve vylepšení ostrovů za použití zelených technologií. Nákup považuje za skvělou dlouhodobou finanční investici," stálo ve vyjádření mluvčího rodiny.

Foto: Profimedia.cz

Řecký ostrov Skorpios

Cena za koupi skupiny společností zatím nebyla oficiálně zveřejněna. Zalesněný ostrov Skorpios zakoupil Onassis v roce 1962 za 3,5 miliónu drachem, což zcela přibližně představuje ekvivalent 300 000 korun. O šest let později se na ostrově konala slavná svatba, při které se Onassis oženil s Jackie Kennedyovou. Když zemřel v roce 1975, Skorpios přešel na jeho dceru Christinu z prvního manželství. Po její smrti jej zdědila její dcera Athina.

Ostrov je hřbitovem Onassisových

Rodina Onassisových je s ostrovem úzce spjata. Je na něm pohřben nejen Aristoteles Onassis, ale i jeho dcera Christina a syn Alexander, který zahynul při pádu letadla v roce 1973.

Mladá Ruska Rybolovlevová už se dostala do pozornosti médií v loňském roce, kdy zakoupila byt v New Yorku za neskutečných 88 miliónů dolarů, tedy zhruba 1,75 miliardy korun. Její otec Dimitrij zbohatl na privatizaci ruské ekonomiky a je bývalým majitelem společnosti Uralkali, která vyrábí hnojiva. Podle časopisu Forbes je 79. nejbohatším člověkem světa. Mimo jiné je majitelem francouzského fotbalového klubu AS Monaco.

Reklama

Výběr článků

Načítám