Hlavní obsah

Čínští reportéři použili chodník místo pánve. Usmažili na něm vepřovou kotletu

Novinky, Klára Fischleinová

Koncem minulého měsíce vyhlásily poprvé v historii čínské úřady kvůli vlně tropických veder stupeň číslo dva na čtyřstupňové pohotovostní škále. Letošní červenec byl například v Šanghaji nejteplejším za posledních 140 let. Slunce rozpálilo zdejší ulice do takové míry, že bylo možné na chodníku smažit maso.

BEZ KOMENTÁŘE: Šanghaj sužují už od července extrémní horka

 
Článek

Aby demonstrovali nesnesitelné horko v ulicích čínské Šanghaje, usmažili reportéři místní televize na chodníku v centru města vepřovou kotletu. Zhruba za 10 minut byla z 80 procent hotová. Dále ukázali na stejném místě svíčku, která se po několika sekundách začala roztékat.

V červenci Šanghaj sužovaly denní teploty 35 stupňů Celsia, někdy i vyšší. Počasí nepřináší úlevu ani v prvních srpnových dnech, spíš naopak. Od začátku tohoto týdne musejí obyvatelé Šanghaje zápasit s teplotami okolo 40 stupňů Celsia. O víkendu by se mělo podle předpovědi „ochladit“ o jeden až dva stupně. Dlouhodobá meteorologická předpověď hlásí neustávající horka až do druhé poloviny srpna.

Úřady radí lidem v horkem zasažených oblastech, aby se maximálně vyhýbali aktivitám venku a dostatečně se chránili před žhnoucím sluncem. Kvůli tropickým teplotám během července zemřelo jen v Šanghaji asi 10 lidí na úžeh.

Reklama

Výběr článků

Načítám