Hlavní obsah

Číňan hodil do motoru letadla mince pro štěstí. Cestu museli zrušit

V Číně museli zrušit letecký spoj poté, co jeden z pasažérů vhodil do motoru mince. Chtěl si tím pojistit, že cesta dopadne dobře, ve skutečnosti ji však svým počínáním mohl značně zkomplikovat. Mincí si však všimli zaměstnanci na ranveji, upozornili posádku a ta nechala letadlo vyklidit a spoj přeložit na další den.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Letadlo mělo před několika dny odletět z města Wej-fang na prázdninový ostrov Chaj-nan. Cestu však zmařil pasažér známý pouze coby Wang, když do motoru vhodil mince zabalené v červeném papíru. Několika z nich si všimli právě zaměstnanci letiště na ranveji, a tak ihned informovali posádku Beibu Gulf Airlines, píše server Independent.

Celé letadlo, v němž mělo cestovat 148 pasažérů, se muselo vyklidit a let byl odložen na další den. Pro muže si mezitím došla ostraha a zadržela ho. Že do motoru vhodil mince ihned přiznal, všechny byly později nalezeny.

V Číně se nejedná o ojedinělou situaci. Někteří lidé totiž skutečně věří, že vhozením mincí do motorů letadla si zabezpečí hladký průběh letu a štěstí. Mohou tím ovšem zadělat na pořádné problémy, protože mince mohou motor poškodit.

Před několika lety si chtěl jistý 28letý Číňan, který letěl vůbec poprvé, zajistit šťastný let a vhodil do motoru mince. Posádka je však našla na zemi a brzy se viníka dopátrala. Soud mu pak uložil zaplatit pokutu ve výši 140 tisíc jüanů, tedy přes 450 tisíc korun.

Poprvé cestoval letadlem. Hned vyfasoval skoro 400tisícovou pokutu

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám