Hlavní obsah

Cestující si po přistání otevřel dveře letadla a vyskočil

K bizarnímu incidentu došlo na letišti v americkém Phoenixu. Nejmenovaný muž po přistání, když letadlo mířilo na stojánku, otevřel dveře, vyskočil a utekl po ploše k požární stanici, kde se zabarikádoval. Není jasné, jaké byly jeho motivy.

Foto: Profimedia.cz

Pasažér cestoval se Southwest Airlines (ilustrační foto).

Článek

Událost se odehrála v sobotu brzy ráno, když letadlo společnosti Southwest Airlines dorazilo do Phoenixu z Colorado Springs. „Poté, co muž opustil letadlo, upozornil kapitán kontrolní věž, aby mohl personál na situaci zareagovat,“ okomentoval incident mluvčí aerolinek Dan Landson. Doplnil, že letoun se zbytkem cestující pokračoval standardně až na stojánku.

Nejmenovaný asi 30letý cestující se mezitím zabarikádoval na požární stanici v ubikacích a zamknul se, uvedl šéf letištních hasičů Todd Keller. Po několika minutách zaměstnanci cestujícího přesvědčili, aby odemkl, ošetřili mu poraněnou nohu a převezli ho do nemocnice, píše server US News.

Policejní oddělení v prohlášení uvedlo, že incident vyšetřuje, neposkytlo proto žádné doplňující informace, které by objasnily mužovy motivy. Mluvčí letiště nicméně uvedla, že událost nezpůsobila žádná zpoždění ani další problémy v provozu.

Žena se rozběhla po letištní ploše, chtěla zastavit letadlo. Měla krizi, uvedla policie

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám