Hlavní obsah

Cestující jásali, když posádka nechala vyvést z letadla pár bez roušek

Americké aerolinky si připsaly další incident spojený s rouškami. Tentokrát musel letadlo společnosti JetBlue opustit pár cestujících poté, co si muž odmítal nasadit ústenku, hádal se s posádkou a pokřikoval vulgarismy. Ostatní pasažéři personál povzbuzovali, když dvojice opouštěla palubu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Počínání cestujícího kdosi z pasažérů nahrál na video a umístil na sociální sítě, kde záběry lidé hojně sdíleli, píše server Independent. „Jsem naočkovaný. Respektuji všechna vaše pravidla, úplně všechna. Dobře? Dali jste mi jen jedno zatracené varování,“ říká muž na záběrech.

Nízkonákladový dopravce JetBlue uvedl, že dvojice pasažérů byla několikrát požádána, aby si nasadila roušky, odmítla se však pravidlu přizpůsobit. „Muž se začal před opuštěním letadla projevovat vůči posádce agresivně, a to slovně i fyzicky,“ okomentovala počínání páru společnost.

Když dvojice opouštěla letadlo, ostatní cestující prý posádku podpořili jásotem. „Posádka je vyškolena k tomu, aby mluvila s pasažéry, kteří nedodržují pravidla. Pokud zákazník odmítne mít roušku, tak se členové posádky snaží zklidnit situaci, jak nejlépe mohou, případně nařídí opuštění paluby,“ doplnil mluvčí aerolinek.

Společnost uvedla, že bezpečnost je absolutní prioritou a dodržet federální nařízení, podle nějž se musejí roušky nosit ve všech prostředcích hromadné dopravy, je nezbytné.

Množství cestujících se však pravidlu odmítá podřídit, což letos vede ke stále vyhrocenějším konfliktům a ve výsledku také k pokutám, které uděluje americký úřad pro civilní letectví. Ten od začátku roku zaujímá takzvanou politiku nulové tolerance.

Opilý muž dělal rozruch v letadle a na posádku vrčel jako pes

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám