Hlavní obsah

Cestující dala letušce pěstí a vyrazila jí zuby. U soudu přiznala vinu

U soudu skončila 28letá Američanka Vivyanna Quinonezová, která letos v květnu napadla letušku. K incidentu došlo u společnosti Southwest Airlines při sestupu na letiště v kalifornském San Diegu. Pasažérka zaměstnankyni aerolinek udeřila pěstí a tahala ji za vlasy, u soudu vinu přiznala.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo u společnosti Southwest Airlines.

Článek

Nejmenovaná letuška před přistáním kontrolovala cestující. Quinonezovou požádala, aby vrátila do původní pozice stolek, zapnula si pás a nasadila si správně roušku. Poté se vrátila na své místo, uvádí server Independent.

K pasažérce ovšem opětovně zamířila poté, co si všimla, že si ji natáčí. Quinonezová do letušky strčila a u soudu připustila, že ji udeřila pěstí do obličeje a hlavy a zatahala ji za vlasy. Vzhledem k tomu, že byl incident zaznamenán na video, neměla žena prakticky jinou možnost než se přiznat.

Do potyčky musel zasáhnout stevard, který Quinonezovou vyzval, aby se posadila. Letuška vyvázla se třemi vyraženými zuby a modřinou na předloktí. Po útoku jí také museli šít obličej.

Letušku v letadle napadla cestující. Přišla o dva zuby

Cestování

„Napadená letuška jen vykonávala svou práci, aby zajistila bezpečnost všech cestujících na palubě,“ uvedl státní zástupce Randy Grossman. „Je neomluvitelné, aby se kdokoli na palubě letadla choval násilně, obzvláště vůči personálu, který je zde, aby se postaral o bezpečnost,“ doplnil s tím, že takové chování musí být potíráno a agresivní lidé trestáni.

Mezinárodní asociace leteckých dopravců IATA uvedla, že množství incidentů na palubách letadel celosvětově narůstá. Nejčastější příčinou agresivního chování je neochota cestujících nosit roušky, které jsou kvůli pandemii nařízeny — v USA nejen leteckými společnostmi, ale přímo vládou.

Ženu překvapily až bizarně přesné instrukce, jak se chovat v ubytování

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám