Hlavní obsah

Cestovatelům se nejvíce stýská po pyramidách a Bali, ukazují data z Instagramu

Novinky, mšv

Egyptské pyramidy, ostrovy Bali či Santorini. Po nich se cestovatelům stýská údajně nejvíce. Tvrdí to analytici americké firmy CashNetUSA, kteří vytvořili žebříček destinací podle počtu hashtagů #TakeMeBack neboli Vezmi mě zpět na Instagramu. Z měst uživatelům fotografické sociální sítě nejvíce chybí New York, Paříž a Londýn.

Foto: Profimedia.cz

Egyptské pyramidy.

Článek

Po přerušení mezinárodní dopravy kvůli pandemii koronaviru se lidé uchylují alespoň ke vzpomínání na své uplynulé cesty. Mimo jiné sdílením fotografií na Instagramu, kde užívají právě hashtag #TakeMeBack.

Podle analytiků lidem nejvíce scházejí egyptské pyramidy, indonéský ostrov Bali, řecký ostrov Santorini, zábavní park Magic Kingdom na Floridě či pařížská Eiffelova věž.

Cestovní kanceláře cílí na Řecko a Bulharsko. Létat se bude od července

Cestování

Analytici se pak blíže podívali i na místa v USA a Spojeném království, která uživatelům Instagramu chybí nejvíce. Jsou to například newyorský most Brooklyn Bridge nebo náměstí Times Square či Central Park. V Británii pak londýnské dominanty Tower Bridge, London Eye, Buckinghamský palác, čtvrť Notting Hill nebo filmová studia Warner Bros., kde se natáčel Harry Potter.

Společnost CashNetUSA zanalyzovala celkem 208 362 příspěvků s hashtagem #TakeMeBack a vytvořila interaktivní mapu, kde jsou jednotlivá místa s největším počtem označení zaznamenaná.

Praha byla tímto hashtagem označena 459krát, Berlín 596krát, zatímco třeba Dubaj si vysloužila celkem 1569 označení. Hodně cestovatelům chybí také Řím, Amsterdam, Barcelona nebo Los Angeles.

Úřadům na Bali bylo líto uvázlých cizinců. Otevřely jim dvě pláže

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám