Hlavní obsah

Bizarní vodní turistické atrakce: podvodní restaurace, galerie a bazén v 55. patře

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K létu neodmyslitelně patří vodní zábava, bazény a tobogány. Podívejte se s námi na neobvyklé vodní atrakce, které určitě zaujmou. V podvodní restauraci turistům nad hlavami proplouvají rejnoci, na tobogánu projíždí akváriem se žraloky, v galerii pod hladinou moře mohou turisté obdivovat umělecké objekty.

Neuvěřitelné hotelové bazény: Marina Bay Sands, Lázně Bondi Icebergs a Joule

 
Článek

1. Lázně Bondi Icebergs, Sydney, Austrálie

Pláž Bondi nedaleko Sydney je jednou z nejpopulárnějších pláží. Pyšní se také velkolepým bazénem se slanou vodou, pod kterým se tříští vlny o pobřeží. Z tribuny vypadá, jako by splýval s mořskou hladinou. Padesát metrů dlouhý bazén v lázních Bondi Icebergs slouží plaveckému klubu a lidem, kteří se bojí plavat v moři, už od roku 1929.

Foto: Profimedia.cz

Lázně Bondi Icebergs, Sydney, Austrálie

2. Podvodní restaurace Ithaa, Maledivy

Ve snaze splynout s přírodou a vytvořit nevšední místo pro romantické i pracovní schůzky vybudovali na ostrově Rangali na Maledivách podvodní restauraci Ithaa. Necelých pět metrů pod mořem lidé žasnou nad mořskými živočichy, kteří proplouvají nad proskleným tunelem. Zájemci se musí objednávat minimálně 14 dnů předem, informuje restaurace na svých stránkách.

Foto: Profimedia.cz

Podvodní restaurace Ithaa, Maledivy

BEZ KOMENTÁŘE: Podvodní restaurace na Maledivách nabízí návštěvníkům jedinečný pohled pod mořskou hladinu

3. Zavěšený bazén v hotelu Joule, Dallas, USA

Podivný design má bazén v Joule hotelu v americkém Dallasu. Čouhá totiž z desátého patra a tvoří jakýsi vodní balkón. Část bazénu prostě visí nad ulicí. Skrze plexisklo tak mohou chodci šmírovat plavce.

4. Bazén na střeše v 55. patře v Marina Bay Sands, Singapur

Ti, kdo se bojí výšek, raději zůstávají opodál. Odvážnější plavou blíž až k hraně bazénu, který jakoby končil ve vzduchoprázdnu mezi singapurskými mrakodrapy. V hotelu Marina Bay Sands, který připomíná první řadu pyramidy z karet, se pyšní obrovským bazénem na střeše. Svými rozměry je delší než ležící Eiffelova věž, proto je nejdelším bazénem svého druhu. [celá zpráva]

5. Tobogán v akváriu se žraloky, Las Vegas, USA

Žraloci patří mezi obávané predátory mořského světa. Mezi vyhledávané adrenalinové zážitky patří právě plavání mezi nimi. Pokud toužíte po podobném, ale trošku méně adrenalinovém kousku, vyzkoušejte poněkud jinou formu. V Las Vegas mají prosklený tobogán, který vede skrz akvárium plné žraloků. Mořské paryby si mohou lidé prohlížet také přímo z bazénu, v němž se akvárium nachází.

[celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Tobogán, který vede mezi žraloky

6. Restaurace pod vodopádem, Escuerdo, Filipíny

Někdy stačí opravdu málo a i z obyčejné restaurace se stane kouzelné místo hojně vyhledávané turisty. Právě toto se povedlo na Filipínách, které se nachází v tropickém pásu, a kde se teploty pohybují celý rok okolo 30 stupňů. Není divu, že turisté vyhledávají stín pralesů nebo se zdržují u vody.

Obojí se pro potěšení hostů podařilo propojit v restauraci s trefným názvem Vodopády u městečka Escuerdo. Vodopád vzniká přepadáváním vody z přehrady jezera Labasin. [celá zpráva]

Restaurace pod vodopádem

7. Podvodní galerie, Cancun, Mexiko

Podívejte se na unikátní mexický útes, kde se střetává podmořský život s lidmi. Unikátní projekt britského umělce Jasona de Cairese Taylora, který umisťuje na dno oceánu sochy lidí v životní velikosti, chce vytvořit "živý umělý" útes, jenž by aspoň částečně vyrovnal nápor potápěčů v mexickém Cancúnu. [celá zpráva]

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám