Hlavní obsah

Devět nejvýjimečnějších bazénů světa

Novinky, Veronika Hušková

Není nad to v parném počasí ponořit své prohřáté tělo do osvěžující vody. Zapomeňte ale na chvíli na místní koupaliště a navštivte s námi devět nejvýjimečnějších světových plováren, které nabízejí pokaždé specifický a rozhodně nezapomenutelný zážitek.

Článek

Největší, nejšílenější, nejkrásnější i nejpodivnější, takové jsou následující bazény, jejichž přehled přinesl server hupages.com.

Největší bazén na světě

Pokud hledáte záruku toho, že se nebudete v bazénu prát o svůj čtvereční metr s dalšími třemi osvěžení chtivými návštěvníky plovárny, pak zamiřte do San Alfonso del Mar v chilském městě Algarrobo. Právě tam totiž najdete největší plavecký bazén na světě.

Pokud se rozhodnete jej přeplavat, ujistěte se, že na to máte skutečně plavecké dovednosti i dostatek energie. Mořský bazén se rozkládá na ploše 80 937 metrů čtverečních a na délku měří více než 914 metrů. Obsahuje celkem 30 miliónů kubíků průzračné vody. Tyto rozměry zajistily chilské plovárně zápis v Guinessově knize rekordů.

Stavba bazénu trvala pět let a stála jednu miliardu liber (cca 27 mld korun). Roční náklady na údržbu činí v přepočtu 54 miliónů korun.

Ďábelský bazén

Máte-li strach z výšek, tohle nebude tip pro vás. Přírodní skalní bazén, známý pod názvem ďábelský svému jménu dělá čest. Nachází se totiž v horní části 360 metrů vysokých Viktoriiných vodopádů, jež najdete mezi Zambií a Zimbabwe. V období od září až do prosince je v této přírodní nádrži poměrně málo vody, a tak se v ní můžete okoupat a pokochat se fascinujícím, ale v pravdě děsivým pohledem za padající vodou.

Zavěšený bazén

Podivný design má bazén v Texas Joule hotelu v americkém Dallasu. Čouhá totiž z desátého patra a tvoří jakýsi vodní balkón. Část bazénu prostě visí nad ulicí.

Nejpřecpanější bazén

Pokud si v létě stěžujete na přeplněná koupaliště, asi jste ještě nenavštívili plovárnu v japonském Tokiu. Ta se totiž pyšní kuriózním prvenstvím - platí za nejpřecpanější. V létě se do bazénu nahrne tolik lidí, že téměř není možné spatřit vodu.

Krvavý bazén

Poněkud hororový zážitek nabízí bazén v jednom z boutiqueových hotelů na thajském ostrově Samui. Na první pohled vypadá, jako by byl naplněn krví. Voda má totiž červenou barvu. "Krvavý" bazén je obklopen vzrostlými stromy, elegantními lehátky a návštěvníkům je k dispozici i knihovna pod širým nebem.

Playboy bazén

Není ideálnějšího bazénu pro party než je ten, který vlastní "Playboy" klub v horní části lasvegaského hotelu Palms. Rozkládá se na ploše 8000 m2, obklopují ho venkovní hudební scény, tři bary a 27 rekreačních chatek, které jsou vybaveny plochými TV obrazovkami, chladničkami a ventilátory. Nechybí ohniště i vodopády, vše v supermoderním stylu.

Foto: Profimedia.cz

Playboy bazén v hotelu Palms nabízí neskutečný výhled na Las Vegas

Foto: Profimedia.cz

Playboy bazén v hotelu Palms nabízí neskutečný výhled na Las Vegas

Nejhlubší krytý bazén

Jste-li nadšenci do potápění, neměl by vám uniknout belgický klenot Nemo33. Je to totiž nejhlubší krytý bazén na světě. Jeho hloubka činí neuvěřitelných 33 metrů. Bazén je naplněn 2,5 milióny litrů horké pramenité vody, jejíž teplota je udržována na 30 ℃. V hloubce asi deseti metrů je uměle vytvořená jeskyně, kterou se dá proplavat. Pokud nejste v potápění právě zběhlí, můžete si tu zaplatit potápěčský kurz.

Bazén připomínající globální oteplování

Vážné poselství má bazén v indické Bombaji, v němž máte pocit, že plavete nad zatopeným New Yorkem. Tímto netradičním způsobem se snaží upozornit na nebezpečí globálního oteplování. Tento počin je vtipným nápadem z dílny reklamní agentury Ogilvy & Mather. Pohled na potopené město má lidem připomenout, že musí chránit životní prostředí, jinak budou takhle plavat i v reálu, a to už nebude mít takové kouzlo. Informoval o tom server Telegraph.

Nekonečný krytý bazén

Hotel Crown Macau na čínském ostrově Taipa má krytý bazén, který vypadá, že nikde nekončí. Zdá se, že splývá s horizontem, což z něj bezpochyby činí skvělé místo pro pozorování západu slunce.

Reklama

Související témata:

Související články

Deset nejlepších vánočních trhů v Evropě

Vánoční trhy v evropských městech každý rok navštíví milióny lidí. Ty nejkrásnější ale spíše než na kvalitní nákup lákají na pravou sváteční atmosféru. Stánky...

Dvanáct nejlepších míst pro líbánky snů

Váháte, kam se vydat na líbánky snů? Podívejte se na dvanáct nejlepších míst na světě, kde vás budou rozmazlovat masážemi na bělostných plážích, či dobrým...

Výběr článků

Načítám