Hlavní obsah

Bez masa po fjordech. Vegani budou mít svou první výletní plavbu

Novinky, mšv

Veganství je už poměrně rozšířeným způsobem stravování. Určité díry na trhu si všimla společnost Cruise and Maritime Voyages, která se rozhodla uspořádat lidem, kteří nejí žádné živočišné produkty, první výletní plavbu parníkem. Uskuteční se už koncem letošního září a účastníci se na ní vydají na týdenní objevování norských fjordů, píše Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Největším tahákem pro účastníky má být logicky složení jídelníčku, v něm při plavbě totiž nenajdou nic, co by obsahovalo živočišné produkty. Nebudou ovšem opomenuti ani ti, kteří našli zálibu v raw food neboli v syrovém jídle, makrobiotice nebo lidé dodržující bezlepkovou dietu. Program dále láká i na nejrůznější odpočinkové i více pohybové aktivity, jako jsou wellness či jóga.

Přednášky s odborníky

Detailní program akce se ještě ladí, podle Independentu ovšem společnost uvažuje uspořádat i různé semináře na téma veganství, které by se mohly dotknout například veganské zubní pasty či výroby veganského „sýra“.

Cruise and Maritime Voyages už navíc potvrdila několik hostujících odborníků, kteří budou mít během plavby přednášky. Jsou mezi nimi psycholožka, dietoložka či ochránkyně zvířat.

Vlajková loď flotily, parník Columbus

Cesta se uskuteční na parníku Columbus, který se na svou panenskou plavbu vydal letos v červenci. Má kapacitu 1400 pasažérů a mezi jeho vybavení patří dva plavecké bazény, tělocvična, venkovní kino a celkem pět restaurací. „Jsme potěšeni, že můžeme lidem nabídnout unikátní plavbu, kterou navíc považujeme za vůbec první cestu ryze pro vegany,“ uvedla společnost.

V prohlášení dodala, že se jedná o příležitost procestovat překrásnou scenérii norských fjordů, a navíc s lidmi, kteří sdílejí stejnou životní filozofii, alespoň co se stravování týče. Loď vyplouvá 25. září z londýnského přístavu Tilbury a ceny lístků začínají na 499 librách, tedy na zhruba 14 000 korunách.

Reklama

Výběr článků

Načítám