Hlavní obsah

Berounské koupaliště praská po týdnu od rekonstrukce ve švech

Novinky, Kristýna Léblová, khl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beroun

Koupaliště mezi paneláky v Berouně bylo v zanedbaném stavu dlouhá léta. Konečně ale dostalo „nový kabát“, a to v hodnotě 42 milionů korun. Největším lákadlem je divoká řeka a 56metrový tobogan. Užívat si lidé mohou ale i mimo vodu, a to například na masážních lehátkách. Podívejte se na video.

Berounské koupaliště mezi paneláky dostalo nové vany. Rekonstrukce stála 42 milionů korunVideo: Novinky

 
Článek

Divoká řeka, tobogan i prudká skluzavka Kamikaze, to všechno si mohou užívat návštěvníci venkovního koupaliště na Velkém sídlišti v Berouně. To se minulý pátek otevřelo po skoro roční rekonstrukci. Po necelém týdnu už hlásí plno.

„V úterý už bylo nutné regulovat přístup do bazénu, protože zájemců bylo víc, než je kapacita,“ okomentovala návštěvnost starostka města Beroun Soňa Chaloupková.

Koupaliště zájemcům nabízí mnoho vodních atrakcí. „Největší lákadlo je asi divoká řeka. Potom jsou to všechny možné chrliče, perličky nebo tobogany,“ řekl Novinkám ředitel společnosti Berounská sportovní Antonín Marx, která koupaliště provozuje.

Foto: Novinky

Děti mají mnoho prostoru pro hraní.

Dva tobogany

Návštěvníci si nově mohou vybrat ze dvou toboganů. „Jeden je točitý klasický tobogan, který má 56 metrů na délku. Druhá je velmi prudká skluzavka, my jí říkáme kamikaze,“ uvedl Marx s tím, že koupaliště mohou využít i plavci.

Pražské koupaliště Petynka prošlo rekonstrukcí za 30 milionů. Teď se znovu otevírá

Domácí

„Bazén je sice atypický, ale máme také čtyři plavecké dráhy. Ty nejsou standardně pětadvacetimetrové, mají jen dvacet metrů,“ vysvětlil provozovatel areálu. Koupaliště nabízí i masážní lehátka a lavice, šplhací sítě či lanový most.

Kromě vodních atrakcí bylo primárním cílem modernizace zrekonstruovat bazénové vany a technologie. „Vany jsou nerezové, jak u velkého bazénu, tak u dětského brouzdaliště. Vany jsou bezpečné, bezúdržbové a mnohem jednoduší na obsluhu,“ popisuje Marx.

Foto: archiv Berounská sportovní

Rekonstrukce trvala několik měsíců.

V rámci rekonstrukce se také opravilo sociální zařízení a převlékárny. „Jsou položené travní koberce se závlahou, o které se musíme starat,“ sdělil ředitel koupaliště. Ten doufá, že se koupaliště brzy nezničí, protože do něj město investovalo mnoho peněz.

Koupaliště čeká ještě třetí etapa rekonstrukce

Do koupaliště zatím radnice investovala 42 milionů korun. Všechny peníze pak šly z městského rozpočtu.

„Chtěli jsme pro obyvatele sídliště zachovat místo, kde se mohou scházet minimálně několik měsíců v roce,“ řekla starostka s tím, že koupaliště je jediný sportovní a možná i kulturní bod na sídlišti.

V úterý bylo přes 35 stupňů. Nejteplejší den roku naplnil koupaliště

Domácí

Areál čeká ještě jedna etapa oprav, a to rekonstrukce budovy se zázemím a obslužným zařízením. „Doufáme, že až se zrekonstruuje poslední budova, bude možnost provozovat něco celoročně,“ sdělila Chaloupková.

Padesát let staré koupaliště se naposledy opravovalo v osmdesátých letech. „Poté se do bazénu skoro nic neinvestovalo, jen to, co bylo potřeba pro nutnou údržbu,“ popisuje starostka Berouna.

Reklama

Výběr článků

Načítám