Hlavní obsah

V úterý bylo přes 35 stupňů. Nejteplejší den roku naplnil koupaliště

Novinky, khl, los

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím nejteplejší den letošního léta vylepšil neradostnou bilanci provozovatelů koupališť. Navzdory zájmu lidí a horkému počasí, se musí dodržovat opatření proti šíření koronavirové nákazy. Tou nejzásadnější je kapacita. Počet návštěvníků nesmí překročit tisícovku. K dispozici musí být dezinfekce, pravidelně se musí dezinfikovat zařízení i plochy, kterých se dotýkají ruce. Lidé by si měli hlídat bezpečnou vzdálenost.

Česká koupalistě letos poprvé praskají ve švechVideo: Novinky

 
Článek

„Úterý bylo asi zatím ze všech letošních dnů sezóny nejsilnější,“ řekl Novinkám vedoucí koupaliště Lhotka Jakub Ott.

„V minulých týdnech byla návštěvnost slabší. Dnes už je to konečně lepší,“ řekl Tomáš Veselík z koupaliště Divoká Šárka. Vzhledem k tomu, že jsou přírodní koupaliště, nemusejí hlídat počet návštěvníků. „Po areálu ale máme rozmístěné dezinfekce,“ dodal Veselík.

„Návštěvnosti jsme se kvůli všem těm opatřením trochu báli, ale nakonec je to právě naopak. Bazén v Petynkách má otevřeno deset dní. Dva dny, včetně úterka, jsme naplnili maximální kapacitu,“ uvedl pro Novinky vedoucí sportovně-rekreačního areálu Petynka Ondřej Renský. Personál podle jeho slov hlídá bezpečné rozestupy mezi lidmi.

Foto: Novinky

Koupaliště v úterý zaznamenaly nadprůměrnou návštěvnost.

Koupaliště v Ládví je momentálně jen na 22 procentech návštěvnosti proti minulému roku. „Je to způsobené omezením kvůli koronavirové krizi, ale i špatným počasím,“ uvedl jeho provozovatel Robert Segmuller. Dalším důvodem je podle jeho slov méně prodaných permanentek, které si například senioři kupovali na celou sezonu. Úterý je první den, kdy se jim návštěvnost výrazně zvedla, finanční ztrátu z jara a léta už nedoženou.

Blíží se nejparnější den roku. Spláchnou ho prudké bouřky, teplo ale zůstane

Domácí

Někteří provozovatelé koupališť v Česku jsou ale kvůli nařízeným hygienickým opatřením zmatení. Problémy jim působí stanovení počtu osob, které mohou do areálu pustit.

Foto: Novinky

Koupaliště musí dodržovat přísnější hygienická opatření

Kapacita koupališť je totiž na většině místech omezena na limitu 1000 lidí. V Moravskoslezském kraji ale platí od pátku limit 500 lidí. Rozdíl je také v tom, zda se jedná o přírodní koupaliště či nikoliv.

Chaos na koupalištích. Zmatení jsou návštěvníci i provozovatelé

Domácí

„Museli jsme to v pátek řešit s krajskou hygienickou stanicí, protože písemné rozhodnutí nebylo úplně jasné. Nakonec nám potvrdili, že jde o přírodní koupaliště, takže omezení pro nás přestalo platit,“ řekl pro Právo Petr Dobeš, vedoucí koupaliště spadajícího pod ostravský městský podnik Sareza.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám