Hlavní obsah

Australanka dostala na letišti obří pokutu. Neproclila sendvič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australanka Jessica Leeová dostala po návratu domů ze Singapuru vysokou pokutu. Na letišti totiž neproclila sendvič, který si s sebou vezla; problematickými částmi pokrmu byly konkrétně kuře a listový salát. Podle ženy přišla pokuta v tu nejméně vhodnou chvíli, protože aktuálně nemá zaměstnání a musí zaplatit nájem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Leeová si kuřecí sendvič zakoupila v jednom fastfoodovém řetězci na letišti v Singapuru. Polovinu snědla a polovinu si schovala na cestu, uvádí server Independent. V jejím průběhu se ho už ovšem nedotkla a po příletu do Perthu ji odchytili celníci. Prohledali jí zavazadla a svačinu našli.

Za neproclený sendvič dostala žena pokutu 2664 australských dolarů, což je takřka 44 tisíc korun. „Je to moje chyba, ale koupila jsem si v Subway na letišti v Singapuru velkou bagetu, protože jsem byla po 11hodinovém letu hladová. Půlku jsem snědla před druhým letem a půlku jsem si schovala,“ uvedla Australanka na sociální síti TikTok.

„Myslela jsem, že celní formulář se vztahuje na příruční zavazadlo a kufr, takže jsem v něm nezaškrtla kuře a salát. Kuře a salát!“ okomentovala to žena s tím, že na zaplacení pokuty má pouhých 28 dní, což bude v její situaci složité. „Před tímhle výletem jsem skončila v práci a musím platit nájem,“ doplnila.

Dostala dárkovou kartu

Australské ministerstvo zemědělství, rybolovu a lesnictví pokutuje turisty, kteří poruší zákon o biologické bezpečnosti a nepředloží sporné předměty. Mezi ně patří i nejrůznější potraviny, včetně čerstvého ovoce a zeleniny či ryb. Zcela zakázáno je do země pronášet jídlo a pití z letadel či lodí, uvádí stránky australské celní správy.

Příběh má ale docela zajímavé rozuzlení. Společnost Subway totiž Leeové věnovala dárkovou poukázku ve stejné výši, jako je její pokuta.

Na co myslet před dovolenou? Zkontrolujte pas, do kufru žádnou elektroniku

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám