Hlavní obsah

Australané si zadovádí na největším skákacím hradu na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatelé Austrálie se budou moci v nadcházejících měsících vrátit do dětských let. Na kontinent se totiž vrací největší skákací hrad světa The Biggest Bounce, jenž je zapsán v Guinnessově knize rekordů. Během turné se zastaví prakticky ve všech velkých městech, mimo jiné v Sydney, Brisbane či Adelaide. Jako první však navštíví Perth.

Foto: Profimedia.cz

Do Austrálie míří největší skákací hrad na světě (ilustrační foto).

Článek

Skákací komplex se skládá z několika částí, které dohromady zabírají 1500 metrů čtverečních, uvádí server News.com.au. S tříhodinovou vstupenkou mají návštěvníci neomezený vstup dvou částí nazvaných The Giant a airSpace, přičemž v prvním případě jde o překážkovou dráhu a ve druhém o nafukovací bludiště. Obojí si mohou projít tolikrát, kolikrát jen chtějí.

Na samotný skákací hrad je lístek vázán na konkrétní čas. A atrakce to není zdaleka jen pro děti. Láká i řadu dospělých.

První zastávku má rekordní atrakce naplánovanou v západoaustralském Perthu, kam dorazí 26. listopadu, a naposledy se tu objeví 12. prosince. V lednu hrad zamíří do Brisbane, data pro další města zatím nebyla upřesněna. Pro Australany nejde nicméně o první setkání s tímto skákacím hradem, seznámit se s ním mohli už počátkem roku 2020, turné však utnula začínající pandemie.

„Tahle událost je o tom, užít si legraci, takže jsme ji chtěli zprostředkovat i lidem, kteří žijí na jednom z nejzábavnějších míst na planetě,“ vysvětlil Cameron Craig, jeden ze zakladatelů společnosti, která hrad provozuje.

Aby se rodiče nenudili

Myšlenka na vytvoření rekordní atrakce Craiga a jeho kolegu Grahama Fergusona napadla, když oba pracovali na hudebním festivalu. Zatímco děti se bavily na atrakcích, kolem nich postávali znudění rodiče. A přesně to chtěli oba muži změnit. Obří skákací hrad se poprvé představil v roce 2017 do roku 2019 s ním Craig a Ferguson uspořádali na 70 akcí různě po světě.

Vstupenka na skákací hrad vyjde dospělého nad 16 let na 55 australských dolarů, což je 915 korun. Za dítě od osmi do patnácti pak rodiče zaplatí 45 dolarů, tedy 748 korun.

Australské město chtělo turisty. Díky virální kampani ho teď zná půlka světa

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám