Hlavní obsah

Australan si nechal na letišti odbavit jedinou věc. Plechovku piva

Novinky, Martin Vlk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australan známý jako Dean si při kontrole na letišti v Melbourne připravil pro ostrahu vtípek. Rozhodl se, že si místo tradičního zavazadla nechá odbavit jen jeden předmět, a to plechovku ležáku značky Emu Export.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Jeden můj kamarád pracuje na letišti. Přemýšleli jsme, jakou věc bych mohl nechat odbavit a vyváznout bez postihu,“ cituje Australana britský Independent, který o vtípku informoval. Prvním nápadem byl prý deodorant, ale plechovka s popiskem export se zdála být trefnější, takže o výběru bylo jasno.

Dean, který cestoval s australskou společností Qantas, si nebyl jistý, zda se jeho zavazadlo z Melbourne do Perthu dostane. Když však zjistil, že plechovka dorazila v pořádku, byl příjemně překvapený.

„Když jsem přišel k pásu se zavazadly, všichni byli trochu zmatení a každý měl v ruce telefon. Už jsem tušil, proč a o co jde. Trochu jsem očekával, že plechovka bude prázdná. Kdyby nepřijela vůbec, podal bych zprávu o ztracených zavazadlech,“ líčil Australan.

Dean ovšem není první člověk, jenž má na svědomí podobný čin. Výzkum společnosti Virgin Atlantic ukázal, že se lidé do letadla v minulosti pokoušeli dostat i živou rybu, mrtvou krávu, ledničku anebo třeba vanu.

Reklama

Výběr článků

Načítám