Hlavní obsah

Aerolinky vyvedly z letadla neslyšící ženu. Nerozuměla pokynům letušky

Posádka společnosti Frontier Airlines minulou neděli údajně nechala vyhodit neslyšící cestující z letadla, protože nerozuměla pokynům letušky. Tvrdí to její partner, který na incident upozornil prostřednictvím Twitteru. Důvodem mělo být konkrétně to, že pasažérce na moment spadla rouška pod nos a posádka ji prý obvinila, že nedodržuje pravidla.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo u americké společnosti Frontier Airlines (ilustrační foto).

Článek

„U Frontier Airlines právě vykopli moji neslyšící přítelkyni z letadla, protože nerozuměla letušce. Partnerka jí přitom řekla, že je hluchá a pouze odezírá. Letuška ji ale zesměšnila a pak zavolala personál, aby nás vyvedl. Absolutně nechutné,“ napsal na Twitter partner Heather Hermizové Mike Stanley.

Vysvětlil také důvod, proč posádka k takto razantnímu kroku přistoupila. Hermizová měla na okamžik sklouznout rouška, když v letadle ukládala věci do zavazadlového prostoru nad sedadly.

„Okamžitě si ji dala zase přes nos, když jí došlo, na co ji letuška upozorňuje,“ cituje Stanleyho server Paddle Your Own Kanoo.

Posádka měla namítnout, že Hermizová nedodržuje povinnost mít na palubě letadla roušku, to však její přítel odmítl s tím, že se pravidlu podřizují a nikdy si na něj nestěžovali.

Vrcholem celé situace podle Stanleyho bylo, když pozemní personál dorazil do letadla, aby pár eskortoval ven, a sám měl roušky pod nosem.

Společnost ji dala na černou listinu

Serveru Deaf Vee, jenž se zaměřuje na problematiku neslyšících lidí, se podařilo vypátrat samotnou ženu, která sled událostí rovněž potvrdila.

„Neslyšela jsem ji ani nerozuměla, tak jsem řekla, že pouze odezírám, a proto se omlouvám, že nerozumím. Ukázala si prstem na nos a řekla, zda tomuhle už rozumím,“ okomentovala Hermizová letuščino počínání.

Ženu vyloučili z letu kvůli nevhodnému oděvu. Odhaloval prý moc břicho

Cestování

Po vyvedení z letadla prý cestující dostali na výběr, buď vrácení peněz za letenku, nebo možnost jiného letu. Vybrali si refundaci, kterou však od Frontier Airlines ještě neobdrželi.

Podle informací serveru Deaf Vee se společnost totiž rozhodla ženě neomluvit a místo toho ji umístila na černou listinu, což znamená, že Hermizová už s aerolinkami nemůže letět.

„Šéf bezpečnosti Frontier Airlines mi napsal e-mail s tím, že mě dali na no fly list, protože odmítají uvěřit, že jsem nic neslyšela, ačkoli jsem jim to řekla. Prý jsem si opakovaně odmítla nasadit roušku, a proto mě vyhodili,“ doplnila neslyšící žena.

Společnost Frontier Airlines se k události zatím nevyjádřila.

Opilý muž dělal rozruch v letadle a na posádku vrčel jako pes

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám