Hlavní obsah

Ženu vyloučili z letu kvůli nevhodnému oděvu. Odhaloval prý moc břicho

Opustit letadlo Alaska Airlines musela před několika dny jedna z cestujících. Důvodem bylo její oblečení, které podle posádky nesplnilo pravidla pro odívání. Ženu před vyhozením neuchránilo ani zakrytí se další vrstvou, záležitost proto nyní prošetřují aerolinky, uvádí server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ray Lin Howardová, která žije v aljašském městě Fairbanks, se o svůj nepříjemný zážitek podělila skrze sociální síť Tiktok. Posádce měl vadit ženin crop top, tedy krátké tričko. „Obtěžovali mě kvůli oblečení. Tak jsem si nasadila další triko,“ uvedla poté, co byla vyvedena z letadla.

Cestující tvrdí, že posádka ji nepřestala napomínat ani poté, co se zakryla. „Oblékla jsem si triko a stejně za mnou znovu přišli s tím, že tohle na sobě mít nemůžu, protože mi je vidět břicho a je to nevhodné,“ řekla policii žena, která se živí jako stylistka a pod pseudonymem Fat Trophy Wife vystupuje i jako rapperka.

„Letuška do mě stále jela. Řekla jsem jí, že jestli mě chce vyhodit, tak ať mě vyhodí. Udělala jsem, o co jste mě požádali, tak mě nechte na pokoji.“

Howardová policistům následně sdělila, že za ní posádka přišla kvůli oblečení celkem třikrát. „Nejdříve mě obtěžují a teď jsem zadržená policií. Měla jsem oblečení, k ničemu víc nedošlo,“ bránila se žena.

Aerolinky záležitost prošetří

Podle jednoho ze strážníků, který se ve videu objevil, nebyla vznesena žádná obvinění, jde podle něj čistě o záležitost dress codu aerolinek. Ten Howardová podle svých slov splnila.

Alaska Airlines na svých stránkách uvádějí, že cestující mohou mít běžný oděv, avšak upravený. Se znečištěným či potrhaným mohou mít problém, stejně tak se netolerují bosé nohy. O výsledné vhodnosti však rozhodují zaměstnanci.

Společnost se začala záležitostí zabývat. „Jsme v kontaktu se zákaznicí a jsme odhodláni zjistit, co se stalo, a podnikneme náležité kroky. Naším cílem je poskytovat cestujícím dobrý servis. Pokud tomu nedostojíme, uděláme vše pro nápravu,“ okomentoval incident mluvčí aerolinek.

Žena si zapálila cigaretu v letadle. Posádku na ni museli upozornit cestující

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám