Hlavní obsah

Aerolinky Air France představily apartmá na palubě letadel

Novinky, Tomáš Hájek (Šanghaj)
Šanghaj

Letecká společnost Air France v minulém týdnu představila v Šanghaji nová “apartmá” La Premiére, která budou v jejich vybraných letadlech již od září letošního roku. Letenky pro tuto třídu ale mezi zlevněnými nehledejte. Luxus je momentálně v kurzu. Čtyři exkluzivní individuální apartmá budou na palubě každého z 19 Boeingů 777-300 létajících na mezikontinentálních a zaoceánských letech. Začne se na linkách do Singapuru a New Yorku.

Foto: pro Novinky Tomáš Hájek

Prostorné lůžko v apartmá La Premiére na palubě letadla Air France.

Článek

Snahou francouzských aerolinek bylo, aby se cestující cítili co nejpohodlněji a tomu podřídili veškeré své úsilí. Výsledkem je tak sedadlo široké 57 centimetrů, které je potaženo kvalitní tvídovou tkaninou. Opěrka hlavy je z příjemné kůže ozdobena logem letecké společnosti — okřídleným mořským koníkem. Sedadlo má dokonce automasážní funkci.

Když se rozhodnete pro postel, opěrky rukou se úplně zatáhnou a vy máte rázem k dispozici postel ještě o 20 centimetrů širší. A když se rozhodnete uložit se ke spánku, personál letadla z vaší kabiny rázem udělá dvoumetrovou pohodlnou postel s polštářem a teplou přikrývkou.

Chytrý ovladač

Pro odpočinek a relaxaci během letu je každému cestujícímu k dispozici 24palcový (61 centimetrů) HD dotykový displej. Na něm je možné sledovat desítky filmů ve 12 jazycích. Vše ovládáte ze svého místa pomocí dálkového ovládání připomínajícího smartphone. Abyste nemuseli přerušovat program, informace o poloze letadla a dalších podrobnostech letu se můžete dozvědět přímo na displeji ovladače.

Foto: archiv Air France

K pohodlí cestujícím nechybí ani lampička hned vedle lůžka.

Apartmá má řadu dalších vymožeností, které pasažérovi zpříjemní život. K dispozici jsou dvě elektrické zásuvky a USB port. Stolní lampička vedle sedadla nebo integrované světlo za opěradlem, když si chcete číst v posteli, jsou samozřejmostí. Stínítka v oknech ovládáte jediným tlačítkem stejně jako zástěnu směrem do uličky.

Menu od gastrohvězd

V apartmánu se ale může odehrát i obchodní schůzka, pro spolucestujícího je tu další místo naproti hlavnímu sedadlu. Mezi oběma osobami je možné vysunout i stolek. Pro zajištění soukromí můžete použít závěsy a rázem se ocitnete v izolovaném salónku, kde vás nikdo nebude rušit.

Foto: pro Novinky Tomáš Hájek

Neprůhledné závěsy zajistí pasažérům soukromí.

Samostatnou oblastí je pak strava na palubě. Na menu ve třídě La Premiére spolupracovali elitní světoví kuchaři — Joël Robuchon, Régis Marcon či Guy Martin.

Třída La Premiére je obchodní taktikou Air France reagující na další letecké společnosti, které podobné luxusní možnosti cestování již nabízejí či v budoucnosti nabízet budou. Cena letenky se bude pohybovat kolem devíti tisíc euro, tedy zhruba čtvrt miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám