Hlavní obsah

Aerolinka vyhradí v letadle místo pro cestující, kteří odmítnou roušku

Novinky, Michael Švarc

Problémy s cestujícími, kteří odmítají během letu roušku, se rozhodly ruské aerolinky Aeroflot vyřešit svérázně. Hříšníkům vyhradí zónu v zadní části letadla, kde budou muset sedět. Jde zřejmě o reakci na množství incidentů, které se za poslední půlrok odehrály u konkurenčních společností.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Takzvaná „bezroušková zóna“ má zabrat několik řad po pravé straně letadla, píše s odvoláním na Moscow Times server Independent. „Tato místa jsou vyhrazena cestujícím, kteří odmítnou mít nasazenou roušku poté, co se zavřou dveře letounu,“ uvedl mluvčí aerolinek.

Zadní řady budou vyhrazeny tedy jen pro ty pasažéry, kteří roušku odmítnou až v průběhu letu, nikoli při nástupu. Bez ústenky na palubu nesmí totiž vstoupit nikdo, a to ani v případě, že ji ze zdravotních důvodů nemůže nosit, uvádí Independent. Roušku si cestující navíc musí měnit každé tři hodiny.

Aeroflot se tímto krokem chce zřejmě vyhnout obdobným incidentům, které se odehrály u konkurenčních, zejména amerických společností. Za poslední půlrok se nezřídka stávalo, že některý cestující odmítl roušku a byl ještě před odletem vykázán. V jednom případě se na palubě dokonce pohádali manželé, kteří se kvůli sporu o ústenku i zfackovali.

Rodinu vyvedli z letadla, protože jejich dvouleté dítě odmítalo nasazenou roušku

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám