Hlavní obsah

Nevíte co k Vánocům? Co třeba čokoládový víkend nebo očistnou kúru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Absenci nápadů při vymýšlení vánočních dárků řeší zhruba pětina Čechů tím, že daruje peníze. Elegantnější a originálnější variantou jsou dárkové poukazy na služby nebo pobyty. Ty v západní Evropě patří k vůbec nejoblíbenějším dárkům, u nás jejich boom teprve začíná. Nabídka je i tak široká. Manželovi můžete darovat třeba pivní procedury, pro ženy se nabízí víkendový pobyt s kompletní změnou vizáže.

Článek

Po dárkových poukazech na adrenalinové zážitky začínají Češi objevovat i kouzlo darovaných pobytů nebo služeb. Je možné tím vyřešit nechuť trávit advent pobíháním po přeplněných obchodech a zároveň neochotu odbýt pod stromečkem své příbuzné „nudnou“ obálkou s penězi.

Osobnější než obálka s penězi

Poukaz na pobyt, zážitkovou gastronomii nebo masáže je originálnější a osobnější než obálka s penězi a jeho získání není, díky tomu, že většina obchodů, která se na podobné služby specializuje, funguje výhradně na Internetu, složité. Vyhledávače obvykle dokážou vygenerovat podle zadaných požadavků, jako je cena, délka pobytu a jeho zaměření, přehlednou nabídku.

Člověk si vybere produkt, vyplní kontaktní údaje, popřípadě za pomoci aplikace vytvoří stylový dárkový poukaz a nakonec převodem zaplatí. Nemusí nikam chodit, nemusí trávit adventní víkendy ve frontách, ani v přeplněných obchodních centrech. Protože ne každý si troufne vybrat konkrétní pobyt, existuje u některých eshopů možnost vložit na dárkový voucher určitý obnos a obdarovaný si pobyt potom vybere sám.

Originalita nezná hranic
Kromě klasiky v podobě romantických víkendů a wellness pobytů, jsou v nabídce i netradiční akce jako například: • motorkářský víkend v blízkosti brněnského okruhu • poukaz na nejlepší svíčkovou v České republice • víkendový pobyt s kompletní proměnou vizáže • balíček pivních procedur pro muže – s koupelí v pivním čaji nebo pivní masáží • poukaz na konzumaci výtvarného díla

Víkend, nebo celý týden? Relax nebo očista organismu?

Nabídka eshopů je rok od roku bohatší a neměl by být problém vybrat dárek, který skutečně „sedne“. Široké je jak cenové rozpětí, tak délka pobytu. Začít je možné na jedné noci a tisícikoruně, v nabídkách jsou ale i ultra all-inclusive pobyty pro nejnáročnější.

Podobné je to i se zaměřením pobytů. Pokud máte v rodině někoho, kdo se nezastaví, jak je rok dlouhý, radost by mu mohl udělat relaxační víkend s koupelemi, zábaly a masážemi. K tomu, aby si člověk odpočinul, prý dva dny stačí.

U žen vedou programy spojené s očistou organismu. Během několika dnů projdou kombinací nejrůznějších procedur, které by jim měli pomoci nastartovat nový a zdravější životní styl. U těchto pobytů asistují nejen maséři a fyzioterapeuti, ale i výživový poradce, který vede vstupní a výstupní konzultace.

Nejčastěji na tyto pobyty ale vyrážejí zamilované páry, ať už čerstvě nebo několik let. Odpovídá tomu ostatně i žebříček těch nejoblíbenějších pobytů, kterému dominují nejrůznější variace na téma „ty a já“. S partnerem je tak možné prožít čokoládový víkend, kdy personál hýčká čokoládou nejen chuťové pohárky, ale i pokožku, nebo relaxační pobyt, během kterého vám napraví uspěchaným životním stylem pochroumané zdraví.

Čtěte dále:

V posledních článcích jsme řešili, jak ušetřit při pobytu na horách, silvestr na horách, netradiční vánoční večírky nebo třeba kvalitu hotelových restaurací. Více na hlavní stránce rubriky.

Inzertní sdělení - Tipy na zajímavé vánoční dárky

Chcete své blízké překvapit něčím netradičním k blížícím se Vánocům? Chybí vám nápady a nemáte čas a vlastně ani chuť běhat po obchodech? Bojíte se trapasu kvůli nevhodnému výběru dárku?

Právě pro vás je tady web TEN PRAVÝ DÁREK!, stovka nápaditých nabídek od romantické večeře po wellness pobyt.

Ideální dárek k Vánocům pro čerstvě zamilované, právě zasnoubené i dlouho ženaté či vdané. Romantický pobyt v Mariánských Lázních. V ceně i večeře při svíčkách a volný vstup do bazénu.

Gastronomický zážitek. Špičková italská a středomořská kuchyně v Brněnském hotelu Voroněž. Jídlo krásné na pohled a vynikající na chuť, výborná vína z celého světa jižní Moravu nevyjímaje.

Nový wellness areál v hotelu v srdci Šumavy se nabízí jako vhodné místo k odpočinku a k načerpání nových sil. Navíc vám tady pomohou s bolestmi zad. I krátký relax může pomoci.

Dárkový certifikát ideální pro páry. Klid a malé zastavení v každodenním shonu podpoří kombinace sauny, koupelí, masáží nebo rašelinových zábalů. Báječný relax pro dva.

Hýčkání těla ve wellness centru i chuťových pohárků v hotelové restauraci – pobyt v Krkonoších je ideální pro zamilované páry, které si chtějí užít romantiku ve dvou.

Anketa

Který z pobytů byste darovali svým blízkým?
Relax na horách
15,2 %
Pobyt s wellness procedurami
60 %
Zážitkovou gastronomii
12,4 %
Antistresový pobyt
9,5 %
Očistnou kúru
2,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 105 čtenářů.

Co je letos před Vánoci nejžádanější?

V žebříčku těch nejoblíbenějších pobytů, které Češi dávají jako dárky, se na vrcholu stabilně drží kratší romantické pobyty pro páry. Hotely je nabízejí v rámci balíčků, jejichž součástí jsou volné vstupy do wellness centra, fitnessu, donáška jídla až na pokoj nebo třeba romantická večeře při svíčkách.

Stabilní zájem je i o antistresové a relaxační pobyty – od víkendových po delší týdenní a nejčastěji probíhající na horách.

Jako dobrý dárek funguje i zážitková gastronomie, romantický čokoládový víkend, netradiční balíček pivních procedur pro muže nebo specializované pobyty pro seniory. Nabídka „dárkových“ webů je až překvapivě široká.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám