Hlavní obsah

Perly západní Kanady - den první, přílet do města Seattle a cesta do Vancouveru

Jak už sám název zájezdu napovídá, západní Kanada je skutečnou perlou severoamerického kontinentu. V tomto „seriálu“ na pokračování si detailněji popíšeme, co klienty čeká a nemine, jak probíhá den po dni a jaké zajímavosti po trase uvidíme.

Foto: British Airways

Letadlo British Airways Boeing 747-400

Článek

Naše putování začíná ve městě Seattle (stát Washington, USA), kam celá skupina přiletí v časných odpoledních hodinách.

Foto: Michal Kužel America Tours

Přílétáme na západní pobřeží

Proč neletíme přímo do Vancouveru? Častá otázka a kolikrát i hned první místo pozdravení se mnou jako průvodcem. Kapacita letiště Vancouver není zdaleka tak velká jako třeba letiště ve městě Seattle. Sem létá mnoho leteckých společností přímo z Evropy nebo s jedním přestupem na kontinentu.

Foto: Michal Kužel America Tours

Letiště v Seattlu na Vás dýchne exotikou seberu

Seattle je od Vancouveru vzdálený asi 4 hodiny jízdy autem a věřte, že pohled na krásné panorama centra Seattle je také pěkný požitek.

Foto: Jakub Fučík

Krásné panorama Seattlu

Po setkání se skupinou se vydáme do našeho vanu, naložíme zavazadla a vyrážíme po interstátní dálnici č. 5 dále na sever. Dálnice vede hned okolo centra města a následně severní částí metropolitní oblasti. Za jasného a pěkného počasí je vidět pohoří Kaskádových hor a panenská příroda hlubokých lesů je dechberoucí.

Zhruba po hodině jízdy zastavíme v supermarketu, abychom si udělali krátkou přestávku a koupili nějakou svačinu. Jelikož nás čeká přejezd americko-kanadské hranice, nelze si s sebou nakupovat zásoby jídla na několik dní a zásoby alkoholu na celý zájezd.

Foto: Jakub Fučík

Původní hranice USA - Kanada

Skupina je ukázněná a ze supermarketu se skutečně vrací jen s menším množstvím ovoce a jídla. Jestli se drželi mých rad ohledně povoleného množství alkoholu, raději nezjišťuji, sám občas toto pravidlo poruším už jen z toho důvodu, že alkohol je v Kanadě mnohonásobně dražší než v USA a vychlazené pivo po celodenním průvodcování prostě přijde vhod. Severní část státu Washington je řídce obydlena, a tak poslední hodinu na americkém území vede dálnice hlubokými lesy.

Foto: Jakub Fučík

Hranice USA - Kanada

V tuto dobu už celá skupina pospává a nevnímá vůbec nic. A nelze se ani divit, únava po cestě a časový posun na sebe nenechá dlouho čekat. Před hranicí všechny vzbudím, vyberu pasy, abychom měli vše nachystané v předstihu. Čekací doba na přechodu je různá. Někdy jsou to pouhé minuty, někdy i dlouhé hodiny.

Máme štěstí, informační cedule nám oznamuje čekací dobu okolo 20 minut. Skutečně tomu tak je a po avizovaném čekání se dostaneme na řadu. Padnou obvyklé otázky pohraničních úředníků, zkontrolují pasy, každému dají vstupní razítka a můžeme opustit hranici.

Foto: Jakub Fučík

Vítá nás Britská Kolumbie

Před námi je už jen hodina cesty a jsme ve Vancouveru, největším městě Britské Kolumbie a západního regionu Kanady.

Foto: Jakub Fučík

Vancouver

Do centra města přijíždíme od jihu přes město Richmond a městskou část Granville až do samotného centra města, kde se nachází i náš toužebně očekávaný hotel Howard Johnson. Ten leží na rušné ulici Granville Street a pár účastníků má obavy, jestli je nebude čilý noční život v noci obtěžovat.

Foto: Archiv

Náš hotel ve Vancouveru

S recepční se dohodneme, aby nám dala pokoje s okny mimo rušnou část města. Někteří se ještě po ubytování vypraví na krátkou procházku do okolí hotelu, což se mě rozhodně netýká. Je okolo 22. hodiny a já i většina naší skupiny má pomyšlení jen na koupelnu a postel. Zítra nás čeká celodenní prohlídka města, program bude bohatý a náročný. Odpočiňme si a načerpejme co nejvíce energie.

Foto: Archiv

Náš pokoj v dnešním hotelu

Zítřek bude stát opravdu za to!

Autor: Jakub Fučík America Tours

Anketa

Jaký máte pocit z celních kontrol na hranicích ?
vždy jsem nervózní
35 %
nevadí mi
65 %
Celkem hlasovalo 257 čtenářů.
Související témata:

Výběr článků

Načítám